Facebook sahte ve ücretli incelemeleri kısıtlıyor

Facebook sahte ve ücretli incelemeleri kısıtlıyor

Facebook, sahte incelemelere karşı uzun süredir harekete geçmiş durumda, ancak şirket şimdi bu duruşu resmileştiriyor. İşte detaylar.

The Verge’den gelen bir rapora göre, Facebook ana şirketi Meta, platformlarında sahte ve ücretli incelemeleri açıkça yasaklamak için ABD’deki Topluluk Geri Bildirim Politikasını güncelledi. Kullanıcılar, bir restoran için ücretsiz yemek yeme umuduyla sahte bir inceleme yayınlayamayacak. Ya da bir ürün hakkında görüş bıraktıklarında artık komisyon alamayacak.

Facebook sahte ve ücretli incelemeleri kısıtlıyor

Gözden geçirilmiş politika ayrıca “alakasız” ve spam incelemeleri de yasaklıyor. Grafik veya başka şekilde rahatsız edici içerik içerenlerden bahsetmeye bile gerek yok. Meta, politikaları ihlal eden incelemeleri geri çekecek ve ürünlerinin bir kısmına veya tamamına erişimi askıya alma hakkını saklı tutacak. Facebook hesapları için askıya alma veya kalıcı yasaklarla karşı karşıya kalma durumu söz konusu olabiliri. Ayrıca işletmeler ürün listelemelerine ve etiketlerine erişimi kaybedebilir.

Yeni politika esas olarak mevcut bir stratejiyi sürdürecek. Ancak durumu daha da ciddiye alacaklar diyebiliriz. Bu taahhüdün ne kadar iyi tutacağı da belirsiz. Facebook geçen yıl 16.000 sahte inceleme grubunu kaldırdı, ancak her hesabı yakalayacağının garantisi yok. Yine de resmi bir politika, sorunu çözmek hakkında kararlılıklarının göstergesi. Yeni kurallar Meta’nın failler şikayet ettiğinde yasakları haklı çıkarmasına da yardımcı olabilir. Günümüzde sahte hesaplar artık eskisinden daha fazla tepki topluyor diyebiliriz.

Xiaomi Band 7 küresel pazarda satışa çıkmadan güncelleme aldı