Küresel akıllı telefon gönderileri düşmeye devam ediyor

Türkiye'de tercih edilen telefon

Uluslararası pazar araştırması firmalarının yaptığı ortaya çıkardığı raporlarda 2022’nin üçüncü çeyreğinde Apple hariç Küresel akıllı telefon gönderileri satışlarında düşüşler yaşanıyor.

Counterpoint Research, International Data Corporation (IDC) ve Canalys , 2022’nin üçüncü çeyreğinde küresel akıllı telefon gönderileri sonuçlarını açıkladı. 3. Çeyrek, Temmuz ve Eylül arasındaki dönemdir. OEM’ler, geçen yılın aynı dönemindeki 342 milyon adete kıyasla 301,9 milyon adet sattı. Counterpoint Research yüzde 12’lik bir düşüş gösterirken IDC ve Canalys yüzde 9’luk bir rakamı temsil ediyor.

Küresel akıllı telefon gönderileri

Paylaşılan verilerde dikkat çeken olaylardan beri 2014’den beri en düşük 3. çeyrek küresel akıllı telefon gönderileri rakamları yakalanmış durumda. Bu düşüşün belli başları nedenleri var, öncelikle Rusya-Ukrayna savaşı, Çin-ABD gerilimlerine, artan enflasyona ve durgunluk korkusuna ve ulusal para birimlerinin düşmesine yol açan zayıflamaya bağlıyor. tüketici duyarlılığında. Avrupa ve Asya Pasifik’teki sevkiyatlar daha iyi performans gösterirken, gelişmekte olan pazarlar geride kaldı.

Küresel akıllı telefon gönderileri

OEM performansına gelince, Apple yıllık yüzde 2 büyüme kaydeden tek şirket oldu. 2022 yılının 3. çeyreğinde, Cupertino merkezli teknoloji devi, 51,9 milyon sevkiyatla yüzde 17 pazar payına sahipti. Güney Koreli büyük Samsung, 64 milyon satış ve yüzde 21 pay ile üçüncü çeyrek pazarına liderlik ederken, yıllık bazda yüzde 8 geriledi. Xiaomi yüzde 13.4 pay ve 40,5 milyon sevkiyatla üçüncü oldu. Yıllık yüzde 8,6 düştü. Vivo ve OPPO, 25,9 milyon satış ve yüzde 8,6 pazar payı ile dördüncü sırada yer aldı. Her iki şirket de yüzde 26,3’lük çift haneli düşüşler kaydetti. Çinli markalar, ABD destekli olmasından dolayı Rusya’ya tepki olarak pazardan çekildiği için buradaki satışlarını bir hayli artırdı.

Realme 10 sertifikasını aldı, tanıtım için geri sayım başladı