Huawei nova 12 hakkında ilk detaylar ortaya çıktı

Huawei nova 12 Pro

Yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenen Huawei nova 12 ve nova 12 Pro’nun teknik özellikleri hakkında ilk detaylar ortaya çıktı.

Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da bu hafta paylaşılan bir sızıntı, Huawei’nin yıl bitmeden nova serisini de yenileyeceğini ortaya çıkardı. Çünkü gelen bu son sızıntı, Huawei nova 12 serisinin çıkışa hazır olduğunu gösteriyor. Diğer yandan bu sızıntıyla birlikte hem nova 12’nin hem de nova 12 Pro’nun teknik özelliklerine dair ilk detaylar da ortaya çıkmış oldu.

Adından bulunan Pro ibaresinden de anlayacağınız üzere iki telefon arasında daha ilgi çekici olanı Huawei nova 12 Pro. Bu telefon, Mate 60 serisinde de kullanılan Kirin 9000S yonga setini kullanmasıyla dikkat çekiyor. Telefon, 120 Hz yenileme hızına sahip OLED bir ekranla geliyor. Batarya tarafına geldiğimizde ise karşımıza 4900 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Ayrıca bu bataryada 100 W hızlı şarj özelliği de bulunuyor.

Huawei nova 12

 

Telefonun arka yüzünde üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 12 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik ediyor. İlginç şekilde telefonun ön yüzünde de iki selfie kamerası yer alıyor. Dahası bunların ikisinin de 60 megapiksellik geniş açılı selfie kameraları olacağı söyleniyor. Eğer bu iddia doğru çıkarsa Huawei nova 12 Pro, piyasadaki en iddialı selfie kameralarından birine sahip olabilir.

Öte yandan standart nova 12, Kirin 830 yonga setinden güç alıyor. Bu modelde önde sadece bir selfie kamerası yer alıyor. Aynı şekilde arka kamerada da özellikler biraz düşüyor. Çünkü standart modelde 50 megapiksellik telefoto kameranın yerine 8 megapiksellik bir lens kullanılmış. Ekran özellikleri Pro modeliyle aynı. Ancak bataryaya geldiğimizde yine daha düşük özelliklerle karşılaşıyoruz. Telefonun batarya kapasitesi 4800 mAh. Şarj hızı ise 88 W.

OpenAI “yapay zekanın iPhone’u”nu yaratmak istiyor