Xbox Series X/S, 2024’e oldukça iddialı giriyor

Xbox Series X

2024 oyunlarına dair şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler, Xbox Series X/S’in 2024’te PlayStation 5’e kıyasla daha dikkat çekici özel oyunlar sunacağını gösteriyor.

2023 yılı oyunseverler için dolu dolu geçti. Hem konsol tarafında hem de PC tarafında beğeni kazanan pek çok oyun bu yıl oyunseverlerle buluştu. Ancak artık yılın son aylarına girmemizle birlikte gözler 2024’e çevrilmeye başlandı. Şu an için 2024 bu yıla kıyasla daha sakin geçecek gibi duruyor. Ancak tabii yılın nasıl sürprizlerle görmek için henüz erken. 2024’e girmemizle birlikte yılın oyun takvimi daha da yoğunlaşacaktır. Ancak şu ana kadar açıklananlara ve sızanlara bakılırsa 2024 Xbox sahipleri için PlayStation sahiplerinden daha hareketli geçecek. En azından en son nesil konsollar için gidişat bu yönde. Xbox Series X/S, 2024’e PlayStation 5’ten daha iddialı giriyor.

PlayStation 5’e 2024’te gelecek özel oyunların başında Final Fantasy 7 Rebirth ve Team Ninja tarafından geliştirilen Rise of the Ronin geliyor. Öte yandan merakla beklenen Wolverine oyununun da önümüzdeki yıl çıkma ihtimali var ama şimdilik resmi bir açıklama yapılmış değil. Bunların yanı sıra hayatta kalma oyunu Pacific Drive ve co-op oyunu Helldivers 2, PlayStation 5’in 2024’teki başlıca oyunları olacak gibi duruyor. Şu anda baktığımızda PlayStation’ın 2024’teki özel oyun seçkisi çok da kuvvetli durmuyor. Öte yandan Xbox Series X/S ise daha iddialı bir seçki ile geliyor.

clockwork revolution

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde sızdırılan Xbox belgeleri, Indiana Jones ve Oblivion’ın remastered versiyonlarının 2024’te çıkabileceğini gösteriyor. Öte yandan yine aynı sızıntılara göre yılın sonlarına doğru yeni bir Doom oyunu da görebiliriz. 2024’te Xbox Series X/S’e gelmesi en dikkat çekici oyunlardan biri de State of Decay 3. Yeni State of Decay oyunu 2025’e de kalabilir ama bu noktada 2024’te çıkması daha olası görünüyor. Henüz çıkış tarihleri netleşmemiş olsa da 2024’te çıkacak gibi duran diğer dikkat çekici oyunlar arasında Steampunk RPG oyunu Clockwork Revolution ve Everwild yer alıyor.

Elbette bunlar bu konsollara özel olan oyunlar. Onların yanı sıra her iki platforma da gelecek Alone in the Dark, Prince of Persia: The Lost Crown ve Tekken 8 gibi oyunlar da 2024’te oyunseverleri bekliyor.

EA Sports FC, FIFA’yı mumla aratıyor