iPhone 15 Plus, iPhone 14 Plus’tan daha ucuz olabilir

bbg

iPhone 15 serisi ile ilgili pek çok bilgiler gelmeye başladı. Son olarak iPhone 15 Plus hakkında önemli bilgiler geldi.

Son gelen bilgilerde iPhone 15 Plus, iPhone tarihindeki en büyük tek nesil fiyat artışı olacağı söyleniyordu. Şimdi ise Naver tarafından hazırlanan yeni bir rapor, Apple’ın iPhone 15 serisi için yeni bir fiyatlandırma ve pazarlama stratejisi benimseyebileceğini öne sürüyor. 

Apple’ın şu anki Pro olmayan iPhone 14 yani iPhone 14 ve 14 Plus satışları açısından pek iyi performans göstermedi. Bunun nedeni, şirketin tüm iPhone 14 serisini birkaç farkla da olsa aynı özelliklerle donatma şeklindeki olağan stratejisinden sapmasıdır. Pro olmayan iPhone 14 modelleri, önceki modellerle aynı temel özellikleri korurken, Pro varyantları önemli yükseltmeler içeriyordu. 

iPhone 15 Plus

Cupertino merkezli teknoloji devinin iPhone 14 satışlarından beklentileri oldukça farklıydı ve şimdi son rapora göre 2023 stratejilerini yeniden değerlendiriyor. Şirket, iPhone 15 serisini farklı kişilere sunmayı düşünebilir. 

Naver tarafından hazırlanan rapor, Apple’ın yeni satış politikaları izliyor. İlk olarak markanın Pro olmayan ve Pro modeller arasındaki farkları azaltabilmesi. Bu, tüm iPhone 15 serisinin Dynamic Island ile geleceğine dair geçmiş söylentilerle bağlantılı. İkinci seçenek, Apple’ın iPhone 15 Plus’ı mevcut nesil modelden daha düşük fiyatlandıracak. Şirket, Plus ve Pro varyantları arasındaki boşluğu genişletmeyi hedefliyor. Şu anda iPhone 14 Plus, iPhone 13 ile aynı özelliklere sahip 899 dolardan başlıyor, iPhone 14 Pro ise 1.099 dolardan başlıyor. Bu, birisinin neden yeni değişiklik olmayan bir cihazı seçtiği sorusunu gündeme getiriyor. 

Oppo, özel kameralı yeni bir akıllı telefon serisi çıkarabilir