Oppo kendi yonga setini geliştiriyor

Oppo

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, kendi mobil yonga setini geliştirmek için çalışmalara başladı.

Söz konusu mobil cihazların yonga setleri olduğunda Apple dışında kendi yonga setine bel bağlayan şirket yok denecek kadar az. Samsung, Exynos yonga setleriyle başarıya yakalamak için büyük çaba harcamış olsa da onların da tam olarak başarılı olduğu söylenemez. Nitekim şirket yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S23’te sadece Qualcomm’un yonga setini kullanacak. Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alacak Galaxy S23’ün Exynos kullanan bir versiyonu olmayacak.

Samsung’un da en azından bir süreliğine Qualcomm yonga setleriyle sınırlı kalmaya karar vermesiyle birlikte özellikle Android tarafında mobil yonga setleri tamamen Qualcomm ve MediaTek‘in kontrolüne geçti. Ancak akıllı telefon üreticileri bu tabloyu değiştirmek için yatırım yapmaya devam ediyor. Bir yandan Samsung yeni nesil bir mobil yonga seti üzerinde çalışırken, bir yandan Oppo da kendi mobil yonga setini geliştirmek için ilk adımları atıyor.

MediaTek, 5G ile birlikte pazar ağırlığını arttırıyor

Telefon dünyasıyla ilgili paylaşımlarıyla tanınan Ice Universe hesabı tarafından paylaşılan son bilgilere göre Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Oppo, kendi mobil yonga setini geliştirmek için çalışmalara başladı. Şirket, 2024’ten itibaren akıllı telefonlarında kendi yonga setini kullanmayı planlıyor. Şirketin bu amaç doğrultusunda binlerce kişilik bir ekibi görevlendirdiği belirtiliyor.

Snadpragon ve Dimensity yonga setleri gibi Oppo’nun mobil yonga setleri de ARM tabanlı yonga setleri olacak. Yani Cortex CPU’lar ve Mali GPU’lar kullanacak.

Yeni iPad mini 2023 sonuna kalabilir