iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri daha pahalı olacak

iPhone 15 Pro

iPhone 14, 1.000 doların altında bir başlangıç fiyatıyla piyasaya sürülecek son Pro modeli olabilir. Çünkü Apple, gelirini daha da arttırmak için  iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinin fiyatlarını arrtırmayı planlıyor.

Apple, bu yıl yaklaşık 85 milyon iPhone 15 ünitesi üretmeyi hedefliyor. Geçen yıl bu rakam, iPhone 14 ailesi için 90 milyon adetti. Apple, tüketici teknolojisine olan talebin azalması nedeniyle daha az adet üreterek daha çok kar etmeyk istiyor.  Yani Apple, üretimi arttırmak yerine, yeni nesil iPhone modellerinin fiyatını arttırarak gelirini yükseltecek.

Apple muhtemelen hedeflerine ulaşmak için zorlu bir mücadele verecek. Şirketin iPhone 15 Pro ve Pro Max’in ekran panelleriyle ilgili üretim sorunları yaşıyor. Bu da lansman zamanında kaç adet ürünün satışa hazır olarak bulunabileceğini kestiremiyor.

iPhone 15 Pro

Apple‘ın ayrıca geçen yıl tatil sezonunda ürün talebinde yaşanan artışın bu yıl gerçekleşmemesi üzerine iPhone 14 üretimini 6 milyon adet daha da artırma planları suya düşmesi şirketi düşündürdü.

Mayıs ayında yayınlanan bir IDC raporuna göre, küresel akıllı telefon sevkiyatlarının 2023 yılında yüzde 3,2 oranında azalması bekleniyor, ancak pazarın önümüzdeki yıl toparlanmaya başlaması da ayrı bir dert.

iPhone Pro ve Pro Max modelleri, 2019’da iPhone 11 Pro’nun piyasaya sürülmesinden bu yana sırasıyla 999 $ ve 1.099 $ başlangıç fiyatıyla piyasaya sürülmüştü. Bu fiyatın ne kadar artabileceğine dair bir bilgi yok. Buna karşı bazı kaynaklar standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus fiyatlandırmasının önceki nesil sürümlerle aynı kalacağını iddia ediliyor.

Apple bu konuda çok farklı bir düşünceye sahip. Elbette Apple’ın gelirini artırmak için ürettiği iPhone’ları satması gerekiyor, ancak şirket bunun bir sorun olmayacağından emin. Şubat ayında Apple CEO’su Tim Cook  yaptığı bir konuşmada, modellerdeki fiyat artışının, iPhone müşterilerinin şirketin amiral gemisi ürünlerini satın almaktan vazgeçmeyeceklerini öne sürmüştü. “Bence insanlar bu kategoride alabileceklerinin en iyisini almak için gerçekten esnemeye istekliler” demişti. Kısaca iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri daha pahalı olacak

Getir mali sıkıntılar yüzünden fon arayışına girdi