iPhone 14 stok sıkıntısı çekmeye başladı

iPhone 14 Pro

Bir süre önce ülkemizde de satışa çıkan iPhone 14, yılbaşı öncesinde adeta yok satıyor. Türkiye de dahil pek çok ülkede stok yok. Öyle ki ülkemizde bile en erken gönderim tarihi olarak yılbaşı sonrası işaret ediliyor. İşte detaylar.

iPhone 14 stok sıkıntısı çekmeye başladı. Apple yeni nesil iPhone modellerini Eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte tanıtmıştı. Tüm iPhone 14 modelleri tanıtımdan kısa bir süre sonra ülkemizde de satışa çıktı. iPhone 14’ün fiyatı 31 bin TL’den başlıyor. Nitekim seçeceğiniz dahili depolama alanına göre şekilleniyor.

iPhone 14

iPhone 14 Pro ve Pro Max’ta ise fiyat kalibresi biraz daha yüksek. Doğal olarak bu fiyatlara bu telefonları kim alır diye düşünebilirsiniz. Fakat işin aslı pek de böyle değil. Keza iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde şu anda mevcut bir stok sıkıntısı bulunuyor.

Teknoloji mağazalarında zaten stok bulmanız pek mümkün değil. Apple ise 1 ay sonrasına gün veriyor.

iPhone 13 mini kamera performansı testinde 12 Pro Max ile karşılaştırıldı

iPhone 14 stok sıkıntısı çekmeye başladı

Stok tarafındaki sıkıntının temel nedeni ise son derece basit. Karaborsacılar. Hali hazırda iPhone 14 veya iPhone 14 Pro almak isterseniz karaborsa üzerinden satın alabiliyorsunuz. Fakat bu sefer de değerinin hayli üzerinde bir fiyat ödemeniz gerekiyor.

iPhone kullananlar yüksek

Örneğin iPhone 14 için 31 bin TL vermek yerine 35 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Yani normal fiyatla karaborsa fiyatı arasında 4000 – 5000 TL oynuyor.

Tabi ki burada karar kullanıcılara kalmış diyebiliriz. Eğer yeni iPhone modelini biran önce elinize almak istiyorsanız o zaman üçe beşe bakmadan fazlasını ödemeniz gerekecektir.

Bitcoin beklenen patlamayı hala yapamadı işte konunun detayları