iPhone 13 stokları da tükendi!

i3

Kısa bir süre önce Türkiye’deki iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinin stok sıkıntısı çektiğini belirtmiştik. Şimdi aynı durum iPhone 13 için de geçerli.

iPhone 13 stokları da tükendi! Apple yeni nesil iPhone modellerini Eylül ayında gerçekleştirdiği etkinlikte tanıtmıştı. Tüm iPhone 13 modelleri tanıtımdan kısa bir süre sonra ülkemizde de satışa çıktı. iPhone 13’ün fiyatı 12 bin TL’den başlıyor. Nitekim seçeceğiniz dahili depolama alanına göre şekilleniyor.

iPhone 13 Pro ve Pro Max’ta ise fiyat kalibresi biraz daha yüksek. Doğal olarak bu fiyatlara bu telefonları kim alır diye düşünebilirsiniz. Fakat işin aslı pek de böyle değil. Keza iPhone 13 ve iPhone 13 Pro modellerinde şu anda mevcut bir stok sıkıntısı bulunuyor.

Teknoloji mağazalarında zaten stok bulmanız pek mümkün değil. Apple ise 1 ay sonrasına gün veriyor.

iPhone 13 mini kamera performansı testinde 12 Pro Max ile karşılaştırıldı

iPhone 13 stokları da tükendi!

Stok tarafındaki sıkıntının temel nedeni ise son derece basit. Karaborsacılar. Hali hazırda iPhone 13 veya iPhone 13 Pro almak isterseniz karaborsa üzerinden satın alabiliyorsunuz. Fakat bu sefer de değerinin hayli üzerinde bir fiyat ödemeniz gerekiyor.

Örneğin iPhone 13 için 12 bin TL vermek yerine 13 bin TL’yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Yani normal fiyatla karaborsa fiyatı arasında 1000 – 2000 TL oynuyor.

Tabi ki burada karar kullanıcılara kalmış diyebiliriz. Eğer yeni iPhone modelini biran önce elinize almak istiyorsanız o zaman üçe beşe bakmadan fazlasını ödemeniz gerekecektir.

Bitcoin beklenen patlamayı hala yapamadı işte konunun detayları