iPhone 14 teslimatları önümüzdeki hafta başlıyor

iPhone 14 Pro

Apple, kısa süre önce tanıttığı iPhone 14 modellerini ön siparişe açtı. Telefonların teslimatına önümüzdeki hafta başlanacak.

Uzun süredir beklenen gün sonunda geldi ve Apple yeni iPhone’ları geçtiğimiz günlerde resmen tanıttı. Apple, yeni iPhone modellerinde sunduğu yeniliklerle teknoloji dünyasını pek tatmin edemedi belki ama dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesi yeni iPhone’u satın almak için adeta sıraya girmiş durumda. Analistlerin raporuna göre iPhone 14 serisi, geçen yıl çıkan iPhone 13 serisinden daha iyi bir satış performansı sergileyecek.

Bu raporların ne kadar doğru olduğunu çok yakında görme şansı yakalayacağız. Çünkü Apple yeni iPhoneları önsiparişe sundu. Yeni iPhone modellerinin önsiparişe açılmasıyla birlikte bu telefonların teslimatına ne zaman başlanacağı da belli oldu. iPhone 14’ler ilk sahiplerine 16 Eylül’de ulaşacak. Çünkü Apple standart model için ilk teslimatların bu tarihte başlayacağını açıkladı. Plus modeli içinse ilk teslimatlar 7 Ekim’de başlayacak.

iphone 14

Yeni iPhone modelleri için ön siparişler alınmaya başlamış olsa da bu sürecin sorunsuz geçtiğini söylemek mümkün değil. Çünkü Apple Store internet sitesi ve uygulaması dünden beri çökme sorunları yaşıyor. Yeni iPhone için sipariş vermek için Apple’ın sitesine ya da mobil uygulamasına giren kullanıcılar, sık sık teknik sorunlarla karşılaşıyor. Bu yüzden çok sayıda kişinin sipariş verme konusunda sorun yaşadığı söyleniyor. Bu durumun telefonun satış performansını nasıl etkilediğini bekleyip göreceğiz.

Steve Jobs’un kızı iPhone 14 ile dalga geçti