iPhone 14 Pro krizi kapıda: Bu sefer ki sebep ise bambaşka

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Apple’ın Foxconn ve dolayısıyla da Çin’le olan imtihanı bitmiyor. Ülkede şimdi de başka bir sorun başgösterdi.

iPhone 14 Pro krizi kapıda: Bu sefer ki sebep ise bambaşka. Akıllı telefon dünyasının en büyük ve en önemli ismi olan Apple, uzun yıllardır Çin’e olan bağımlılığından dem vuruyor. Ancak gerek ucuz iş gücü, gerekse de uzmanlaşmış kadrolar nedeniyle bu alışkanlığından vazgeçemeyen Apple, şimdilerde bu kararının bedelini çok ağır ödüyor.

iphone 14

COVID-19 pandemisinin ilk gününden itibaren Çin’deki üretim tesislerinde sorunlar yaşamaya başlayan Amerikalı teknoloji devi için artık bu sorunlar ertelenemez hale ulaştı. Uzunca bir süre, Çin yönetiminin sıfır vaka politikası nedeniyle kapatılan üretim tesisleri yüzünden sıkıntı yaşayan Apple, Çin halkının isyan etmesiyle birlikte bu politikadan vazgeçilince her şeyin yoluna girmeye başladığını düşünmüştü. Ancak şimdi durum çok daha vahim bir hal aldı.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

iPhone 14 Pro krizi kapıda: Bu sefer ki sebep ise bambaşka

Bir anda kapıları açan ve milyonlarca vatandaşının serbestçe dolaşmasına izin veren Çin, bu sefer de yeni vaka artışlarının önünde duramıyor. Sadece bir günde 40 milyona yakın pozitif test sonucunun gelmesi bile durumun vahametini ortaya koyarken, başta Foxconn olmak üzere birçok fabrika, karantinaya giren binlerce çalışanının yerine yenilerini bulamıyor. Tabi bu durumda da üretime ara vermekten ya da kapasite düşürmekten başka çare kalmıyor.

iPhone 14 Plus

iPhone 14 serisinin üretiminin %95’ine yakınını Çin’de gerçekleştiren Apple ise tabi ki bu süreçten en olumsuz etkilenen isim olmaya devam ediyor. İşini kötüsü, tahminlere göre bu süreç önümüzdeki yıl artarak devam edecek ve bu durumda da iPhone 14 teslimatlarının süresi iyiden iyiye uzayacak.

Poco M5s İnceleme: M5’e kıyasla ne farklar sunuyor?