Tesla Türkiye satışlarına ne zaman başlayacak?

Tesla, bir pil fabrikası inşa etmek için 3,6 milyar dolar harcayacak

Dünyanın en önemli elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Türkiye pazarına giriş tarihi belli oldu gibi.

Tesla Türkiye satışlarına ne zaman başlayacak? Amerikalı otomotiv devi Tesla, dünyanın birçok ülkesinde elektrikli araç satışına devam ediyor. Gerek tasarımı gerekse de içerdiği teknolojiler bakımından elektrikli araç satın alacakların ilk tercihlerinden biri olan Tesla, yakın bir zaman içerisinde Türkiye pazarına da açılmayı planlıyor.

Tesla Model 3'ü yeniden tasarlıyor

Aslında Tesla’nın Türkiye macerası çok daha erken başlayacaktı ancak ABD pazarına yönelik getirilen ilave gümrük vergisi, bu adımdan geri dönülmesine neden olmuştu. Geçtiğimiz aylarda şirket tarafından resmi açıklamayla duyurulan bilgiyle birlikte, Tesla’nın Türkiye pazarına giriş yapacağı kesinleşmiş olurken, geride merak edilen tek bir soru kaldı: Ne zaman?

Tesla, Çin'deki 80.000'den fazla aracı geri çağırıyor

Tesla Türkiye satışlarına ne zaman başlayacak?

Henüz Tesla, satışlara başlayacağı kesin tarihi açıklamış değil. Ancak şirkete yakın kaynaklar bu tarihin 2023 yılının ilk çeyreğinin içerisinde bir tarihe denk geleceğini belirtiyor. Şirketin alt yapı çalışmalarına hız vermesi, servis noktalarını belirlemesi ve Türkiye’deki operasyonlarını emanet edeceği kişileri seçmesi de bu tarihin doğruluğunu destekler nitelikteki gelişmeler.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Öte yandan Tesla’ya ait en çok merak edilen konulardan biri de bu markanın ülkemizdeki satış fiyatı oluyor. Ülkemize sedan tipi Model 3 ve SUV tipi Model Y ile giriş yapacak olan Tesla, bu araçları kendi ülkesinde sırasıyla yaklaşık olarak 750.000-TL ve 1.075.000-TL gibi fiyatlardan satıyor. Ancak bu fiyatların üzerine %20 gümrük vergisinin, ÖTV’nin ve tabi ki KDV’nin ekleneceğini unutmamak gerek.

Tesla otonom sürüş sistemi yüzünden hesap verecek!