iPhone 14 Plus üretimi durabilir!

iPhone 14

Apple, iPhone 14 serisine gelen ön sipariş talepleri karşısında bir hayli şaşırmış durumda. Amerikalı teknoloji devine yakın kaynaklar, iPhone 14 ile iPhone 14 Plus’a talebin çok düşük olduğunu belirtiyor.

iPhone 14 Plus üretimi durabilir! Amerikalı teknoloji devi Apple, 7 Eylül’de gerçekleştirdiği Far Out etkinliği ile 4 yeni akıllı telefon modelini tanıtmış ve tam da iddialarda belirtildiği gibi bu telefonları iki farklı kategoriye ayırmıştı. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus hem özellik hem de tasarım olarak neredeyse iPhone 13 modelleriyle bire bir benzerlik gösterirken, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modelleri ise hem daha modern bir görünüme kavuşmuş hem de daha yüksek özelliklere terfi etmişlerdi.

iphone 14 4

iPhone 14 Plus üretimi durabilir!

İşte Apple, bu stratejisi sayesinde daha fazla iPhone 14 satacağını düşünmüş olsa da, ön siparişler Amerikalı teknoloji devinin fazlasıyla yanıldığını gösteriyor. Apple denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’a olan ilgi ön sipariş aşamasında son derece düşük kaldı.

iPhone 14

Hatta öyle ki bu iki model, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iPhone SE ve iPhone Mini 13’den bile az ön sipariş aldı. Tabi hal böyle olunca da, Apple’ın bu iki modelin üretimini durdurarak iPhone 14 Pro modellerine ağırlık vereceği konuşulmaya başlandı.

iPhone 14 hayal kırıklığı

Çünkü daha şimdiden Pro modellerinin teslim süresi 4 haftayı bulmuş vaziyette. Satılmayan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ın ise bir hayli stoğunun biriktiği düşünüldüğünde, bu iddiaların gerçek olma ihtimali de kuvvetleniyor.

Google yeni Chromecast için kolları sıvadı