İphone Üretimi Hindistan’a Taşınıyor

iphone 6splus colors

Dünya teknoloji devlerinden biri olan Apple uzun zamandır konuşulan projesini hayata geçirerek İphone Üretimi ‘nin bir kısmını Hindistan’a taşıyor.

Trump’ın mülteci kararları olsun, gelen tepkiler olsun bu taşıma işleminin geleceğini de tartışma konusu haline getirmişti. Uzun süredir yaşanan tartışmaların ardından Hindistan gelen açıklama yaşanan olayların sürece pek fazla etki etmediği yönünde ve Apple İphone Üretimi için Hindistan’a bir kısımı taşıma işlemine başlayacağını söylesek yanlş olmaz.Hindistan’nın Karnataka eyaletinin Bilgi Teknolojileri bakanı olan Priyank Kharge, Apple’ın iPhone üretiminin bir kısmını ülkelerine taşıyacağını da resmen açıkladı.

Kharge, Karnataka eyaletinin başkenti olan Bangalor şehrinde yapılacak olan iPhone montajlarının Nisan aynın sonunda başlayacağını da resmen duyurmuş oldu. Üretilecek olan iPhone’ların sadece Hindistan içerisinde satılacağını söyleyen Priyank Kharge, bu hamlenin ülke içindeki teknoloji ekosistemini ciddi anlamda geliştireceğini de savundu. Hem Hindistan’nın dünyanın en büyük pazarlarından biri olduğu hem de Tim Cook‘un geçtiğimiz dönemlerde Hindistan için yaptığı olumlu açıklamalar bakıldığında Apple‘ın Bangalor’da iPhone üretmesi sürpriz olmayacağı fazlasıyla açık ve net gibi duruyor.

Son olarak henüz Apple tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığını ve bu konu hakkında Tim Cook’un olumlu düşüncelerinden başka bir bilgi olmadığını da eklemiş olalım. Bakalım Apple’ın Hindistan ile bu tür yakınlaşması hem Hindistan’ hem de kendi pazarlarına nasıl etkiler sağlayacak? Şüphesiz Hindistan pazarı açısından oldukça verimli hareket fakat Aplle tarafında bu konular hala muamma gibi duruyor.

 

Dolaşım Ücreti Tamamen Kalkıyor