iPhone 14 ekranlarını Çinli şirket BOE üretecek

iPhone 14

Çinli şirket BOE’nin, iPhone 14 ekranının üretimi için Cupertino merkezli teknoloji devi Apple ile bir anlaşma imzaladığı bildiriliyor. 

Bu ekranlarınların üretimi için yapılan anlaşmanın 7,75 milyon dolar değerinde olduğu bildiriliyor ve BOE’nin iPhone 14 için OLED ekranların dörtte birine kadarını üretmesi bekleniyor. BOE, Çin’in lider OLED üreticisi ve Samsung’dan sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor.

iPhone 14

 

BOE, yalnızca 6.1 inçlik panelleri sağlayacak. Yaklaşan iPhone 14serisinden daha yüksek modeller düzenlemenin dışında tutulmuştur. Bu daha yüksek modeller (iPhone 14Pro, Max, vb.) LG ve Samsung tarafından karşılanmaya devam edecek. Yeni iş, mevcut iPhone üretim yörüngesine ilk kez giren BOE için bir nimet. Ancak BOE, eski iPhone’lar için mevcut modellerin ve panellerin yedek sürümlerinin üretimi için Apple ile halihazırda işlevsel bir ortaklığa sahip.

iPhone 14

BOE’nin yeni nesil iPad’ler ve MacBook’lar için OLED paneller tedarik edeceğine dair raporlarla iPad ve MacBook üretimine de giriş yaptığı bildiriliyor. Yeni Apple-BOE ortaklığı, BOE’nin Sichuan tesisini talebi karşılamak için genişlettiğini ve gerekli güç gereksinimleriyle donattığını görecek.

BOE, geçtiğimiz yıl OLED panellerin geliştirilmesi ve üretiminde çok güçlü bir performansın arkasından gidiyor. BOE, pazardaki lider konumunu güçlendirmek için geçen yıl OLED üretiminde %60’lık bir artış sağladı.

Apple, bir müşterisine 1000 dolar tazminat ödeyecek