iPhone 14 USB-C ile mi gelecek?

Apple’ın en çok eleştirildiği konuların başında gelen Lightning konektörü konusu gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Ancak Apple iPhone 14’de de bu tutumunu değiştirmeyecek.

iPhone 14 USB-C ile mi gelecek? Son zamanlarda Avrupa Birliği ile birçok konuda ters düşen Apple, bazı konularda yürürlüğe konulan kanunlar yüzünden geri adım atmak zorunda kalırken, henüz yasal olarak zorunluluk arz etmeyen durumlarda ise kendi bildiğini okumaya devam ediyor.

iPhone 14 USB-C

Bilindiği üzere Avrupa Birliği uzun bir süredir bölgede satışa sunulacak bütün telefonlarda USB Type-C girişini zorunlu kılacak yasal bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bunun yanında söz konusu yasa tasarısı henüz kanunlaşmamış olsa da, şimdiden bu konuda Apple’a baskı yaptığı da bilinen bir durum. Ancak Amerikalı teknoloji devi şimdilik Lightning inadından vazgeçmiş değil.

iPhone 14 USB-C

iPhone 14 USB-C ile mi gelecek?

Hatta durum öyle bir hale geldi ki, Apple’ın USB Type-C portlu bir iPhone çıkartmaktansa, tamamen portsuz bir telefon piyasaya sürerek kablosuz şarj ve veri transferleriyle işi halletmek isteyebileceği bile konuşuluyor. Ancak Avrupa Birliği’nde belirtilen yasanın bir türlü çıkmaması, Apple’ı şimdilik bu radikal kararından caydırmış ve bildiği gibi ilerlemesi konusunda teşvik etmiş.

iPhone 14 USB-C

Apple’a yakın birçok farklı kaynaktan gelen bilgilere göre, bu yılın sonlarına doğru tanıtılacak olan iPhone 14’de yine Lightning konektörü tercih edilecek. Öte yandan, iPhone 13 ve önceki modellerde bulunan Lightning konektörler USB 2.0 teknolojisine sahip ki bunun anlamı da bu cihazlar maksimum 480Mbps transfer hızına izin veriyor.

Öte yandan Apple’ın en azından bu konuda bir güncelleme yapacağı ve iPhone 14’de USB 3.0 Lightning teknolojisine geçiş yaparak transfer hızını 5Gbps’ye çıkaracağı da iddialar arasında yer alıyor.

Tüm dünyada akıllı telefon satışları düşüyor