Apple, bir müşterisine 1000 dolar tazminat ödeyecek

apple

Brezilya’da bir mahkeme Apple aleyhine karar verdi ve şirketin Brezilya’da bir müşteriye kutuda şarj cihazı bulunmayan bir iPhone sattığı için tazminat ödemesine karar verdi, bu şirketin ülkedeki satış politikasını değiştirmesine neden olabilir.

Cupertino merkezli dev Apple, kutusunda şarj aleti olmadan iPhone satarak tüketici yasalarını ihlal ediyor. Farkında olmayanlar için, iPhone üreticisi 2020’de kutudaki şarj cihazını çıkarmıştı. Şirket bu kararın çevresel nedenini gösterdi, ancak çoğu kişi şirketin daha küçük perakende kutuları sayesinde nakliye maliyetlerinden tasarruf etmek için harekete geçtiğine inanıyor. Gönderilmeyen şarj cihazları da maliyetlerini daha da düşürmeye yardımcı oluyor.

apple

Bu nedenle, bu hareket, bazı hükümetlerin şirkete karşı adımlar atarak iPhone’larını şarj cihazlarıyla birlikte göndermelerini gerektiren tartışmalara yol açtı. Şimdi, Apple’ın hareketine karşı çıkan bir bölge olan Brezilya’da bir mahkeme şirketi müşteriye şarj cihazı göndermemesi nedeniyle 1.000 ABD Dolarından fazla tazminat ödemeye zorluyor. 2021’de Brezilya da tüketici yasalarını ihlal ettiği için şirkete 2 milyon ABD Doları para cezası vermişti .

Bu anlaşmazlık devam etti ve bir noktada Apple’ın ülkedeki her iPhone’u bir şarj cihazıyla göndermesi gerekecek gibi görünüyordu. Ancak şirket, birçok müşterinin evlerinde zaten şarj cihazları olduğunu savundu. Marka, şarj cihazlarını çıkarmanın çevresel faydalarını ve iPhone kutusunun daha az yer kapladığını bile belirtse de pek inandırıcı gelmedi. Bakalım şirket bu politikasında bir değişikliğe gidecek mi?

iPhone 16 ekran altı kamera ve Face ID tam ekran tasarımı ile gelecek