iPhone 14 modellerinin ekranları Samsung’a emanet

iphone 15

Apple, eylül ayında çıkaracağı yeni iPhone 14 modellerinin üretimi için Samsung Display’e 80 milyon OLED ekran sipariş etti.

Hatırlayacağınız gibi daha dün, Apple’ın iPhone 14’ün OLED ekranını BOE’ye ürettirebileceği haberini sizinle paylaşmıştık. Amerikalı teknoloji devinin eylül ayında çıkacak yeni iPhone’ların standart modelinin ekranını BOE’ye ürettirmeyi düşündüğü belirtiliyordu. Ancak bildiğiniz gibi Apple sadece tek bir model çıkarmayacak. iPhone 14, 14 Pro, 14 Max ve 14 Pro Max olmak üzere dört farklı akıllı telefon piyasaya sürecek.

Gelen son haberlerle birlikte, diğer versiyonların ekranlarını üretecek firma da büyük ölçüde belli oldu.

Samsung Galaxy Z Fold 4, sadece 254 gram ağırlığında olacak

Güney Kore basınında yer alan haberlere göre Apple, bu yıl çıkaracağı iPhone’ların ekranlarını üretmesi için akıllı telefon pazarındaki en büyük rakibi olan Samsung’un kapısını çaldı. Samsung’un ekran üretimine odaklanan departmanı olan Samsung Display, yeni iPhone’larda kullanılacak 80 milyon OLED ekran üretmeye hazırlanıyor.

Henüz Apple ya da Samsung konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak bu haberler Samsung Display’e yakın kaynaklardan geliyor. O yüzden doğru çıkma ihtimalleri çok yüksek. Yine bu kaynaklara göre yeni iPhone’larda kullanılacak bu OLED ekranların seri üretimine bu yılın üçüncü çeyreğinde başlanacak.

Dün çıkan BOE haberlerine rağmen, Samsung’un bu yıl çıkaracak dört model için de ekran üreteceği söyleniyor. Bu da standart modelin ekranının üretimi için Apple’ın iki farklı şirketten hizmet alabileceğini düşünüyor.

Bilim insanları Dünya ile Güneş arasına bariyer kurmak istiyor