Apple iPhone 14’ün OLED ekranlarını BOE’ye yaptırabilir

iphone 15

Apple, eylül ayında piyasaya süreceği iPhone 14’ün OLED ekranını Çin merkezli BOE’ye ürettirmeyi düşünüyor.

Bildiğiniz gibi Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Eylül ayında piyasaya sürülecek olan bu yeni iPhoneların çıkışı yaklaştıkça, telefonlar hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak da iPhone 14’te kullanılabilecek ekran hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Yeni iPhone modellerine kullanacağı ekranların seri üretimine başlamaya hazırlanan Amerikalı teknoloji devi, iPhone 14’te kullanacağı OLED ekranları, Çin merkezli ekran üreticisi BOE’ye ürettirmeyi düşünüyor. BOE şu sıralar Apple’dan gelecek siparişleri yetiştirmek için fabrikalarında gerekli düzenlemeleri yapıyor. Ancak henüz Apple ile BOE arasında resmi bir anlaşmaya varılmış değil.

iPhone 14 Max

Eğer Apple, yeni iPhone’un ekranını BOE’ye emanet etmeye karar verirse, BOE yakında 6.1 inçlik bu OLED ekranların seri üretimine başlayacak. BOE tarafından üretilecek bu OLED ekranlar iPhone 14’te kullanılacak. Her şey planlandığı gibi giderse Çin’deki seri üretimin temmuz ayı sonlarında ya da ağustos ayı başlarında başlaması bekleniyor.

Bildiğiniz gibi Apple bu yıl da eylül ayında dört farklı iPhone modeli çıkarmayı planlıyor. Standart iPhone 14’ün yanı sıra 14 Max, 14 Pro ve 14 Max Pro da piyasaya sürülecek. 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinin ekranlarının seri üretiminin kime emanet edileceği şimdilik belirsizliğini koruyor.

Google’ın yapay zeka programı kendisine avukat tuttu