iPhone 12 bekleyenlere kötü haberimiz var…

iPhone 12

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone 12 modelleri hakkında bugün kötü haber geldi. WSJ’nin raporu yeni iPhone bekleyenleri üzecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını insanlardan sonra teknolojiyi ve üretim hattını da etkilemeye başlamıştı. Bu salgının şimdi de Cupertinolu teknoloji devi Apple’ı etkileyeceği ortaya çıktı. Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 12 modelleri hakkında bugün Wall Street Journal’dan ilginç iddialar geldi.

Wall Street Journal’ın raporuna göre; yeni iPhone modellerinin üretimi Temmuz – Eylül aylarında başlayacak. Normalde Mayıs – Haziran aylarında üretime başlayan Apple, salgından dolayı yeni modellerinin çıkışını erteleyecek gibi görünüyor. Yeni modellerin üretimine normalden 1 ay daha geç başlayacak olan Apple’ın satışta da bir aylık sarkma yaşayacağı söyleniyor.

Ekim ayında satışa sunulması beklenen yeni modellerin en erken Kasım ayında raflardaki yerini alması öngörülüyor. Türkiye’yi uzun zamandır 2. etapta yeni ürünlerinin sevkiyatını gerçekleştiren Apple, muhtemelen 2021‘in Ocak ayında iPhone 12’leri ülkemizde satışa sunacak.

Wall Street Journal’ın raporuna göre bu yıl 3 farklı iPhone tanıtılacak. Bu iPhone’ların ekran boyutu ise sırasıyla 5.4 inç, 6.1 inç ve 6.7 inç olacak. Apple A14 yonga setinden beslenecek olan bu modellerde artık daha küçük bir çentik yer alacak.

Tasarımsal açıdan iPhone 4 ve 5‘in tasarımlarından ilham alması beklenen Apple’ın daha keskin yapıda bir model üreteceğini düşünüyoruz.

Yeni iPhone SE dayanıklılık testinde! Apple taş gibi telefon yapmış!

Kamera konusunda ise Pro modellerinde yine üçlü kamera kurulumu yer alacak. Bunlar ana + telefoto + geniş açılı lens şeklinde konumlandırılacak. Bir de bu kameralara ek olarak iPad Pro 2020 ile hayatımıza giren LiDAR tarayıcı yer alacak.

LiDAR tarayıcının yıl sonuna doğru geliştirilip, portre fotoğraflarda alan derinliğini daha doğru bir şekilde hesaplayacağını düşünüyoruz. iPhone 11’den yeni modelde geçmek için bir dizi yeni özellik sunacak olan Apple, bu sefer Always-on Display (Her zaman açık ekran) özelliğine de Pro modellerinde yer verecek gibi görünüyor.

iPhone 12

Kutusundan iOS 14 ile çıkacak olan yeni iPhone’ları zaten beklemek için bir sebebiniz yok. Kur ve vergiler böyleyken Pro modellerin 13.000 TL‘den başlayacağını söyleyebiliriz. Yani heyecana gerek yok elinizdeki telefonun değerini bilin.