iPhone 14 bileşenleri hangi ülkelerden geliyor?

iPhone 14 Pro Max

Apple her fırsatta Çin’e olan bağımlılığını azaltmak istediğini vurgulasa da, yapılan son araştırma iPhone 14’ün en yüksek Çin bileşeni kullanılan akıllı telefon modeli olduğunu ortaya koydu.

iPhone 14 bileşenleri hangi ülkelerden geliyor? Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple, her yıl farklı kategorilerde yüz milyonlarca adet ürün satışı gerçekleştiriyor. Sadece iPhone satışları bile yıllık 100 milyon adet civarında olan bu şirketin en önem verdiği şey ise malzeme kalitesi.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Bu sebeple tedarikçi seçiminde son derece hassas davranan Apple, bir de bunun üzerine milyonlarca adetlik sipariş geçmek isteyince tercih edebileceği tedarikçilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez hale geliyor.

iphone 14 pro

iPhone 14 bileşenleri hangi ülkelerden geliyor?

İşte yapılan bir araştırma da, tam olarak Apple’ın yıllar içerisindeki Çin bağımlılığının nasıl arttığını gözler önüne serdi. Buna göre 2012 yılına gittiğimizde Apple’ın tedarikçi listesi toplam 156 şirketten oluşuyordu. Şirketlere tek tek baktığımız zamansa, bu şirketlerin yalnızca 8 tanesinin Çin merkezli olduğu anlaşılıyordu. Ancak iPhone 14’ün üretildiği 2022 yılına geldiğimizde ise, tablo tamamen değişiyor.

iphone 14 plus

Şirketin yeni tedarikçi sayısına baktığımız zaman, listenin artık 200 firmadan oluştuğu görünüyor. Bununla birlikte artık Çinli şirket sayısı ise katlanarak 96’ya ulaşmış. Yani Apple’ın iPhone 14 üretimi için kullandığı bileşenleri tedarik eden firmaların neredeyse yarısı Çin merkezli. Tabi böyle bir durumda akıllara Apple’ın sürekli Çin’e olan bağımlılığını azaltmak amacıyla attığını söylediği adımları geliyor. Peki gerçekten Apple bunu istiyor mu ne dersiniz?

Apple, ABD’den gelen uyarıyla Çinli firma ile ilişkileri askıya alıyor