iPhone 13 Pro 120Hz’lik OLED ekranla gelecek

iPhone 13 kamera

iPhone 12 modelleri ülkemizde yeni satışa sunuluş olsa da şimdiden iPhone 13 Pro ile ilgili dedikodular ortaya çıkmaya başladı. İşte konunun detayları.

Apple yeni nesil iPhone modellerini geçtiğimiz yılın son çeyreğinde tanıtmıştı. Bu modellerden ikisi yani iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Türkiye’de Aralık ayından önce satışa çıksa da iPhone 12 Mini ve iPhone 12 Pro Max’in satışa çıkması yıl sonunu bulmuştu.

Bu açıdan bakıldığında iPhone 12‘nin satışının Türkiye için yeni olduğunu söyleyebiliriz. Zaten fiyatlardan ötürü yeni iPhone modellerine olan ilgi de eskisi kadar fazla değil. Peki iPhone 13‘te bizleri ne gibi yenilikler bekleyecek.

Daha Apple’ın yeni jenerasyon iPhone modellerini tanıtmasına 10 ay gibi bir süre var. Fakat şimdiden iPhone 13 ile ilgili bazı söylentiler ortaya çıkmış durumda.

iPhone 12 Pro maliyeti

iPhone 13 Pro en iyi ekrana sahip olacak

Apple’a yakın bazı kaynakların aktardıkları bilgilere göre Cupertino merkezli şirket iPhone 13 Pro’nun özel bir ekrana sahip olmasını istiyor. Bu konuda Samsung ile temas halinde olan Apple’ın 120 Hz’lik OLED tabanlı özel bir ekran tasarlatmak istediği sızdırılan bilgiler arasında.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl çıkan tüm iPhone 12 modellerinde OLED panel bulunuyordu. Yeni nesilde de muhtemelen aynı trend devam edecek. Fakat Apple serinin çatı modelini oluşturan iPhone 13 Pro’nun daha üstün bir ekrana sahip olması gerektiğini düşünüyor.

Elbette bu haberlerin şimdilik bir söylentiden ibaret olduğunu da unutmamak gerekiyor. Gerçi son zamanda söylenti olarak ortaya çıkan iddiaların büyük bir bölümünün doğru çıktığı da inkar edilemez.

AirPods Max daha ucuz bir fiyatla gelebilir