iPhone 12 yeni batarya koruma sistemi ile gelecek

iphone 12 7

iPhone 12 modellerinin yeni batarya koruma sistemi ile geleceği ortaya çıktı. Peki, bu yeni batarya koruma sistemi neler sunuyor?

Apple’ın 2020 yılının Eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone modelleri hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Apple A14 yonga setinden beslenecek olan yeni iPhone’lar hakkında bugün batarya koruma sistemine ilişkin yeni bilgiler geldi.

Söylentilere göre; Apple önümüzdeki yıl 4 farklı model ile karşımıza çıkacak. Bu 4 modelde de daha küçük koruma sistemi yer alacak. iPhone 11 için batarya devre modülleri tedarik eden bir Güney Koreli devre üreticisi olan ITM Semiconductor‘ın, iPhone 12 için yeni ve daha küçük batarya koruma devreleri sağlayacağı iddia ediliyor.

Mac Pro çıkış tarihi nihayet açıklandı!

ITM Semiconductor, Compeq ve MinebeaMitsumi firmaları ile birlikte iPhone 11 için koruma devreleri sağlıyor. ITM; önümüzdeki yıl tanıtılacak olan iPhone 12 için yarı iletken malzemelerin neredeyse yüzde 48 daha küçük olacağını belirtiyor. Peki, bu küçülme kullanıcılar açısından ne ifade ediyor?

batarya koruma sistemi

PCM modülünün yüzde 48 oranında küçülmesi Apple’ın batarya kapasitesini daha rahat alan olduğu için arttıracağı anlamına geliyor. Muhtemelen iPhone 12 Pro ve Pro Max modellerinde daha yüksek kapasiteli bataryalar görebiliriz.

5.000 mAh ve üzeri batarya kapasitesi ile gelmesi beklenen iPhone 12 Pro Max, Apple A14 yonga setinin daha verimli ve düşük güç tüketmesi ile çok rahat bir şekilde 1.5 günü çıkaracak gibi görünüyor.

Apple, PCM modülünü PMP ile değiştirme olayını iPhone 12 yerine iPhone 13’e de erteleyebilir. Ancak kesin olarak 2 yıl içerisinde tanıtılacak olan iPhone’ların daha yüksek kapasiteli batarya ile geleceğini kesin olarak söyleyebiliriz.