iPhone 14 batarya fiyatıyla da cep yakıyor

iPhone 14 Pro

Fiyatıyla gündem olan iPhone 14’ün batarya değişim ücreti de iPhone 13’ten çok daha yüksek olacak.

Bildiğiniz gibi Apple merakla beklenen yeni iPhone’ları geçtiğimiz günlerde resmen tanıttı. Kısa süre sonra da önsiparişe çıkardı. Apple, yeni iPhone modellerinde sunduğu yeniliklerle teknoloji dünyasını pek tatmin edemedi belki ama dünya genelinde geniş bir kullanıcı kitlesi yeni iPhone’u satın almak için adeta sıraya girmiş durumda. Gelen ilk haberler yeni iPhone’a ilginin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak iPhone’un gitgide artan fiyatlarının uzun vadede telefonun satışlarını nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

iPhone 14 sadece kendi fiyatıyla değil parça değişim ücretleriyle de önceki nesillerin iPhonelarını aratıyor. Çünkü son bilgiler ortaya çıkardı ki iPhone 14’ün batarya fiyatı da önceki neslin batarya değişim fiyatından çok daha yüksek olacak.

iphone 14

Üstelik bu öyle tefek bir fark da değil. Çünkü yeni iPhone’un bataryasının fiyatı 99 dolar olarak açıklandı. Bu da iPhone 13’ten yüzde 43 daha yüksek. Üstelik bazı pazarlarda bu farkın oranı daha yüksek bile olabilir. Mesela Birleşik Krallık’ta iPhone 13 bataryası 69 pound değiştirilebiliyordu. iPhone 14’te ise bu rakam 105 pound. Yani fark yüzde 43’ün bile üstünde.

Yeni nesil iPhone’da batarya fiyatının neden bu kadar arttığı ise merak konusu. Çünkü iPhone 13 ile 14’ün batarya kapasitesi ya da ömrü arasında kayda değer bir fark bulunmuyor.

Netflix’in Assassin’s Creed dizisi resmiyet kazandı