Google’dan Play Store için yeni hamle!

Google Play Store

Google, Play Store’da yer alan uygulamaların hem mağazada hem de telefonda daha iyi görünmesi için geliştiricilere yeni opsiyonlar sundu. Bu atılım ile Android’in uygulama mağazası daha şık bir görünüme sahip olacak.

Google, Android’in uygulama mağazası için geç kalınmış bir hamleyi nihayet yapma kararı aldı. Bildiğiniz gibi Apple cephesinde uygulama simgeleri için bir standart var. Bu standartlara uymayan uygulamalar App Store‘da yayınlanmıyor. Ancak bu Google cephesinde bugüne kadar böyle değildi. Geliştirici istediği taslakta uygulama simgesi oluşturabiliyordu.

Android Q Beta çıktı! Peki, Android Q Beta nasıl yüklenir?

Son gelen Android güncellemeleri ile uygulama simgelerini telefonda yuvarlak veya olduğu gibi kullanma opsiyonu sunulmuştu. Ancak yuvarlak taslak için optimize edilmemiş uygulamalar çirkin bir görüntünün ortaya çıkmasına neden oluyordu. Google, bunun önüne geçmek için kolları sıvadı.

Play Store daha kaliteli görünecek!

Google’ın geliştiricilere göndermiş olduğu mailde üç farklı uygulama simgesinin kullanılması tavsiye ediliyor. Bunlardan ilki yuvarlak, diğeri bildiğimiz düz simge diğeri ise düz taslak içine yuvarlak ikon olacak. Bu sayede Android cihazlarında yuvarlak simge kullanmak isteyenlere daha iyi bir görünüm sunulacak.

Play Store

Bu simge taslağı 1 Mayıs‘tan itibaren zorunlu hale gelecek. Ancak bu taslağa uymayan uygulamaların akıbeti ise henüz bilinmiyor. Bakalım Google, kurallarına uymayan uygulamaları mağazasından kaldırabilecek mi?