iOS 18’deki Yapay Zeka Özellikleri Cihaz Üzerinde Çalışacak

apple 1

iOS 18 hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Teknoloji gazetecisi Mark Gurman, iOS 18’deki bazı özelliklerin bulut sunucularına dayanmayacağını belirtti.

Mark Gurman haftalık olarak yayınladığı Power On bülteninde iOS 18‘le ilgili yeni bilgiler paylaştı. Gurman yaptığı açıklamada iOS 18’deki ilk yapay zeka özelliklerinin tamamen cihaz üzerinde çalışacağını belirtti. Gurman, “Apple’ın 10 Haziran’daki WWDC’de yapay zeka özelliklerini tanıtması bekleniyor. İlk özellikler cihazda çalışacak. Bu durum büyük dil modelinde bulut bileşeni olmadığı anlamına geliyor” dedi.

ios 18

Gurman’a göre Apple muhtemelen Google’ın Gemini’si ya da başka bir şirket tarafından sağlanan bulut tabanlı bazı yapay özellikleri sunacak. Cupertino’lu firmanın Google, OpenAI ve Çinli Baidu gibi şirketlerle yapay zeka için görüşmeler yaptığı biliniyor. Yeni iOS işletim sisteminin Apple’ın dedikodularda geçen Apple GPT isimli kendi sohbet robotunu (Chatbot) içermesi beklenmiyor. Diğer yandan Gemini veya başka bir sohbet robotunun iOS 18’e doğrudan entegre edilip edilmeyeceği de belli değil.

Ming-Chi Kuo ve Jeff Pu gibi tedarik zinciri analistleri teknoloji devinin yapay zeka sunucuları satın aldığını söylüyor. Yani Apple’ın gelecekte kendi bulut tabanlı üretken yapay zeka özelliklerinden bazılarını sunması mümkün. Yutai Zhang isimli başka bir analiste göreyse Apple kendi sohbet robotunu iOS 19’da kullanacak. Zhang, “Şirketin yapay zeka konusunda biraz daha zamana ihtiyacı var. Apple’ın kendi sohbet botunu en erken iOS 19’da görebileceğimizi düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Black Panther Açık Dünyaya Sahip Olacak