Geleceğin meslekleri hangileri olacak?

gelecegin meslekleri 2

Gelişen teknoloji ile beraber ihtiyaç duyulan meslek grupları da değişiyor, gelecekte de özellikle teknoloji sektöründe farklı dallardaki meslekler için ihtiyaç duyulacak. İŞKUR yaptığı araştırma ile geleceğin mesleklerini paylaştı.

İŞKUR araştırmasına göre geleceğin meslekleri de yine özellikle teknoloji alanında olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapılan araştırmalar sonucunu paylaştı. Şöyleki en çok ihtiyaç duyulacak meslek grupları ; Yazılım mühendisleri, E-ticaret uzmanları, Yapay zeka uzmanları, Bilişim uzmanları, inşaat mühendisi, Pazarlama uzmanları, Dil ve konuşma terapistleri, CNC operatörleri olarak sıralandı.

Geleceğin meslekleri

Geleceğin meslekleri ile beraber bakan Vedat Işıkhan şu an işverenlerin en çok eleman aradığı mesleklerini de paylaştı. En fazla boş pozisyonun bulunduğu 10 meslek arasında, dikiş makinesi operatörü, servis elemanı, satış temsilcisi, marangoz, temizlik personeli, TIG kaynakçısı, tekstil işçisi, petrol istasyonu çalışanı, MIG kaynakçısı ve kamyon şoförü bulunuyor.

Eleman temininde en fazla güçlük çekilen 10 meslek, makineci (dikiş), garson, ahşap mobilya imalat ustası, gazaltı kaynakçısı, inşaat işçisi, satış danışmanı, tır-çekici şoförü, yük taşıma şoförü, akaryakıt satış elemanı ve çelik kaynakçısı olarak sıralandı. Eleman bulmada en çok zorluk yaşanan 10 meslek, dikiş makinesi operatörü, servis elemanı, marangoz, TIG kaynakçısı, inşaat işçisi, satış temsilcisi, kamyon-vinç operatörü, kamyon şoförü, petrol istasyonu çalışanı ve MIG kaynakçısı olarak belirlendi.

Instagram, arama kısmı için Meta Al’dan destek alacak