Yeni Notlar Uygulaması Bu Özelliğiyle Konuşulacak

Apple Spotify için karşı dava

Apple, iOS 18’le birlikte Notlar uygulamasında köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Kısa süre önce çıkan söylentilerde Notlar’da yer alacak bazı özelliklerden bahsedilmişti . Şimdi taze bir rapor Notlar’ın başka bir yeteneğini daha açığa çıkardı.

Daha önce sizlere iOS 18‘deki Notlar uygulamasında ses kaydı yapılabileceğinden söz etmiştik. Bu özellik sayesinde kullanıcılar sesli notlar alabilecek. Fakat Apple Insider’ın yeni haberine göre Apple sadece ses kaydıyla sınırlı kalmayacak. Notlar ve Sesli Notlar uygulamasında yapay zekalı destekli ses transkripsiyonu da olacak. Yani sesli kayıtlar yazıya dönüştürülecek. Bu özelliğin iPadOS 18 ve macOS 15’te de yer alması bekleniyor.

ios 18

iOS 18’deki Notlar uygulamasının en dikkat çekici yanlarından biri matematik notları olacak. Matematiksel sembol ve denklemleri yazma süreci basitleşecek. Hesap makinesiyle de bağlantılı olacak. Kullanıcılar matematik notlarını Notlar uygulamasına entegre edebilecek. Apple, macOS hesap makinesi uygulamasını yeni matematiksel özellikleri etkin şekilde kullanacak şekilde yeniden tasarlamayı planlıyor. Teknoloji devi bununla birlikte iPad’e yıllar sonra yerleşik hesap makinesi uygulaması da ekleyecek.

Notlar uygulamasının makine öğreniminden yararlanan farklı özelliklere sahip olma ihtimali de yüksek. Neler olacağını ve tüm detayları WWDC 2024’te öğreneceğiz. Apple’ın açıklamasına göre WWDC 2024, 10 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 10 Haziran Pazartesi günü yapılacak özel açılış konuşmasıyla birlikte Dünya Geliştiriciler Konferansı da başlayacak. Cupertino merkezli firma artık bir klasik olarak yeni işletim sistemlerini tanıtacak. Etkinlikte iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, visionOS 2 ve tvOS 18’i göreceğiz.

iPhone 16’ların Lacivert Renkli Kılıfları Sızdı