iPad’ler İçin Beklenen Uygulama Nihayet Bu Sene Çıkacak

ipad air 6 1

iPad kullanıcıları temel bir uygulamanın eksikliği konusunda Apple’dan şikayetçiydi. Şirket yıllar sonra çözüm sunuyor. İşte detaylar…

iPad’ler için Apple‘ın kendi geliştirdiği bir hesap makinesi yok. İlk iPad’in çıkmasından bu yana 14 yıl geçti, fakat bir türlü hesap makinesi uygulaması yayınlanmadı. Fakat şirkete yakın kaynaklara göre bu durum iPadOS 18’le birlikte değişiyor. Kaynaklar iPadOS 18’de tüm iPad modelleri için yerleşik hesap makinesi uygulamasının olacağını söyledi. Kullanıcılar senelerdir App Store’daki PCalc veya Calcbot gibi alternatif hesap makinesi uygulamalarına bel bağlamışlardı.

apple

Apple neden yıllar sonra kendi hesap makinesini yayınlamaya hazırlanıyor? Bu sorunun cevabı iOS 18 ve iPadOS 18’deki Notlar uygulamasında saklı. Kısa süre önce yayınlanan bir raporda Notlar’a matematik notları özelliği ekleneceği belirtildi. Apple’ın bu şekilde matematiksel sembol ve denklemleri yazma sürecini basitleştireceği vurgulanıyor. Yeni Notlar uygulaması hesap makinesiyle de bağlantılı olacak. Yani Apple, Notlar için iPad’e resmi hesap makinesi uygulamasını ekliyor. Ayrıca teknoloji devinin macOS’deki hesap makinesini yeniden tasarlayacağı söyleniyor. Belki macOS’nin yeniden tasarlanan uygulaması, iPadOS 18’deki hesap makinesini temel alabilir.

Her şeyin cevabını ise WWDC 2024’te öğreneceğiz. Şirketin açıklamasına göre WWDC 2024, 10 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 10 Haziran Pazartesi günü yapılacak özel açılış konuşmasıyla birlikte Dünya Geliştiriciler Konferansı da başlayacak. Cupertino merkezli firma artık bir klasik olarak yeni işletim sistemlerini tanıtacak. Etkinlikte iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, visionOS 2 ve tvOS 18’i göreceğiz.

Tesla’nın Kârı Düşmeye Devam Ediyor