Apple Notlar Uygulamasına Önemli Yenilikler Ekleyecek

apple 4

Apple’ın planları açığa çıkıyor. Şirketin iOS 18 ve macOS 15’le birlikte Notlar uygulamasına ne gibi yenilikler getireceği az çok belli oldu. İşte detaylar…

Apple Insider tarafından yayınlanan bir rapora göre yeni nesil işletim sistemleriyle birlikte Notlar’da önemli değişiklikler olacak. Uygulamada kritik iyileştirmeler yapılırken, çok yönlü ve kullanıcı dostu hale hale gelecek. Dikkat çeken yeniliklerden biri ses kaydının doğrudan uygulama içine entegre edilmesi olacak. Notlar’da sorunsuz şekilde ses kaydı yapılacak, oynatılacak ve kayda açıklama eklenecek. Ses kaydı özelliği dersler, toplantılar veya rehberli turlar gibi durumlarda oldukça işe yaracaktır. Mesela bir müzede eserlerin fotoğrafları çekip, notlar tutarken, rehberin anlattıklarını ses kaydı alabilirsiniz. Ders çalışırken sesli notlarınızı kaydedebilirsiniz.

Notlar’a gelen diğer bir heyecan verici özellik ise matematik notları. Bu özellik matematiksel sembol ve denklemleri yazma sürecini basitleştirecek. Hesap makinesiyle de bağlantılı olacak. Matematik notlarınızı Notlar uygulamasına entegre edebileceksiniz. Apple, macOS hesap makinesi uygulamasını da yeni matematiksel özellikleri etkin şekilde kullanacak şekilde yeniden tasarlamayı planlıyor.

apple

Her ne kadar raporda belirtilmemiş olsa da, Notlar uygulamasının makine öğreniminden yararlanan özelliklere sahip olma ihtimali yüksek. Bunları WWDC 2024’te öğreneceğiz. Apple’ın açıklamasına göre WWDC 2024, 10 – 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 10 Haziran Pazartesi günü yapılacak özel açılış konuşmasıyla birlikte Dünya Geliştiriciler Konferansı da başlayacak. Cupertino merkezli firma artık bir klasik olarak yeni işletim sistemlerini tanıtacak. Etkinlikte iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, visionOS 2 ve tvOS 18’i göreceğiz.

Bilindiği üzere Apple uzun zamandır yapay zeka üzerine çalışıyor. Yeni işletim sistemlerinde yapay zeka özellikleri ön planda olacak. Diğer yandan Apple’dan Greg Joswiak, WWDC 2024’le ilgili paylaştığı tweet’te “Absolutely Incredible/Kesinlikle İnanılmaz” ifadesini kullandı. Bu kelimenin baş harfleri ise AI’ı yani yapay zekayı işaret ediyor. Yetkili bir ismin böyle bir ipucu vermesi etkinlikte neler olacağını ortaya koyuyor.

Apple Watch Boğulmaya Karşı Uyaracak