iOS 18’de ChatGPT Kullanılacak! Apple ve OpenAI Anlaştı

OpenAI güvenlik krizi başladı

iOS 18 hakkında birçok rivayet ortaya çıktı. Önceki söylentilerde Apple’la OpenAI’ın el sıkıştığı, ChatGPT’nin iOS 18 ve diğer işletim sistemlerinde kullanılacağı iddia ediliyordu. Yeni bir rapor bu rivayetin gerçek olduğunu belirtiyor.

Apple Insider’ın haberine göre Apple ve OpenAI arasında anlaşma sağlandı. Fakat anlaşmanın ayrıntıları bilinmiyor, muhtemelen kullanıcılar ChatGPT için kullanılan teknolojilere Siri aracılığıyla ulaşacak. Bununla birlikte Apple’ın yapay zeka uygulama mağazası oluşturmak istediğine dair dedikodular vardı, OpenAI bu mağazayı dolduracak birkaç şirketten biri olabilir. Şöyle bir durum daha var, OpenAI’la olan anlaşma sektördeki diğer seçeneklerin önünü kapatmıyor. Yani daha açıklayıcı olursak iddialarda geçen Apple’ın yapay zeka mağazasında Google ve farklı isimleri de görebiliriz.

ios 18

Rapora göre Apple’ın yapay zekadan sorumlu başkan yardımcısı John Giannandrea’nın 2023’te bir e-postada yazdıkları da Apple’ın sunucu tarafında LLM (Large Language Model) geliştirmediğini, geç başladığını ya da hazır olmadığını ortaya konuyor. Durum ne olursa olsun eğer söylenenler doğruysa Apple muhtemelen Siri’nin yerini alacak kendi LLM’sini ya da yeni chat robotunu duyurmayacak. Bunun yerine kullanıcıların sorularını yanıtlamak için ChatGPT’nin teknolojisinden ve yeteneklerinden yararlanacak.

Sonuç olarak neler olduğunu ise WWDC 2024’te öğreneceğiz. Bu seneki WWDC’de iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, visionOS 2 ve diğer yeni işletim sistemleri tanıtılacak. Etkinliğin ağırlık noktası yapay zeka olacak. WWDC 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek. WWDC’de M4 işlemcili Mac mini’nin tanıtılacağına dair başka bir iddia vardı, ama Mark Gurman etkinlikte yeni bir Mac mini, Mac Studio ve Mac Pro modelinin açıklanmayacağını ifade etti.

PlayStation 5 Sony’nin En Kârlı Konsolu Oldu