Apple Google Gemini’yi iPhone’da Kullanmak İstiyor

apple 1 1

Apple’ın yapay zeka alanında neler yapacağı merak edilirken gündeme düşen yeni bir haber bomba etkisi yaşattı. Gazeteci Mark Gurman, teknoloji devinin Google’la Gemini için görüştüğünü ileri sürdü.

Mark Gurman’a göre Apple, Gemini’yi iOS 18’in bir parçası haline getirmek ve iPhone’a entegre etmek için Google ile görüşüyor. Gurman bu haberi konu hakkında bilgisi olan kaynaklardan öğrendiğini söylerken, her iki teknoloji devinin anlaşma şartlarına ve markaya karar vermediğini sözlerine ekledi. Aslında her iki şirket de daha tam anlamıyla ortak noktada buluşmuş değil.

Uzun zamandır iOS 18’in yapay zeka özellikleri sunacağı söyleniyor. Bu durum birkaç farklı kaynak tarafından da onaylanmıştı. Mark Gurman’a göre bu yapay zeka özellikleri cihazda üzerinde çalışacak ve internet bağlantısı gerektirmeyecek.

Apple

Gurman daha önce Apple GPT’nin geliştirildiğini ve şirket içinde test edildiğini iddia etmişti. Ancak son rapor Apple’ın yapay zeka teknolojisinde halen istediği düzeye gelmediğini, Cupertino’lu şirketin elindeki yapay zeka araçlarının rakipleri kadar gelişmiş olmadığını ortaya koyuyor. Bu durumda teknoloji devinin başkalarıyla ortaklık yapması en mantıklı seçenek.

Google’la görüşmelerden bir seçenek çıkmazsa, şirketin OpenAI veya başka bir üretken yapay zeka şirketine yönelmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Analist Ming-Chi Kuo geçtiğimiz ağustos ayında yaptığı açıklamada, firmanın üretken yapay zeka konusunda rakiplerinin önemli ölçüde gerisinde kaldığını söylemişti.

Hayalet Avcıları: Ürperti’nin New York Galası Yapıldı