iOS 17 Name Drop nasıl kullanılır?

iOS 17 Name Drop nasıl kullanılır?

Apple, iOS 17 ile iPhone cihazlarına bir çok yeni özellik sundu ve bu özelliklerden biri de Name Drop. İşte nasıl kullanacağınız.

İletişim bilgilerinizi birisiyle kolayca paylaşmak istiyorsanız Apple’ın NameDrop’u etkili bir araç. Ancak iOS 17’nin yakın zamanda piyasaya sürülmesiyle birlikte bazı tüketiciler, yeni aracı kolayca kullanmakta zorlanıyor. NameDrop’a başlamak aslında oldukça. İşte gerçek bir patron gibi iletişim bilgilerini nasıl paylaşacağınıza dair kılavuzumuz.

iOS 17 Name Drop nasıl kullanılır?

NameDrop, iOS 17 ile birlikte gelen bir özellik. Yalnızca iPhone’unuzu iPhone’larının yakınına yerleştirerek diğer kişilere anında iletişim bilgileri göndermenizi sağlar. Bu, önceden var olan Dokun ve Paylaş araç setine benziyor, ancak iletişim bilgilerine özel bir vurgu söz konusu. Bu tür şeyleri yapan çok sayıda üçüncü taraf uygulaması var, ancak bu Apple’ın birinci taraf çözümü.

NameDrop kullanmak da son derece basittir. iPhone’unuzu başka birinin iPhone’unun üst kısmına yakın tutmanız yeterli. Bu kadar. Başarılı bir bağlantı olduğunu belirtmek için her iki cihazın üst kısmında hafif bir parıltının belirdiğini göreceksiniz ve her iki ekranda da NameDrop görünecek.

Bağlandıktan sonra, iki cihaz arasında tam olarak hangi iletişim bilgilerinin paylaşılacağını ayarlayabileceksiniz. Karşınızdaki kişinin bilgilerini alabilir, kendi bilgilerinizi gönderebilir veya her ikisini birden yapabilirsiniz. İptal etmek istiyorsanız sistem gönderimi bitirmeden telefonu uzaklaştırmanız yeterli. Böylece gönderim sonlanacaktır.

Samsung Galaxy Tab A9 ve S9 FE, Google Play Console’da görüldü