iOS 11 3 son güncellemesi ile gelen yenilikler neler?

iOS 11.4 Beta 4

iOS 11 3, Apple’ın iphone ve ipad için geliştirdiği son işletim sistemi.  Geçtiğimiz günlerde Apple, iOS 11.3 son güncellemesi ile gelen yenilikleri kendi resmi sitesinde yayınladı

Şimdi iOS 11 3 ile gelen yeniliklere göz atalım:

1. 11.3 ile Batarya performansını arttırın

Ayarlar > Pil sekmesinden telefonuzun güç kullanımını kontrol altına alarak güç performansını daha etkin kullanabilirsiniz.

2. Daha fazla animasyon

Yüzünüzün hareketleriyle hareket eden animasyonları iMessage uygulaması üzerinden arkadaşlarınıza ve ailenize gönderebilirsiniz. (Bu özellik için IPhone X’in ön tarafına yerleştirilmiş Face ID hareket algılama kamera dizisini kullanıyorlar)

3. Daha ileri Arttırılmış Gerçeklik teknolojisi

Artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi, bir cihazın kamerasından canlı görüntüye 2D veya. 3D elemanlar ekleyen kullanıcı deneyimlerini, bu unsurların gerçek dünyada yaşadığı bir şekilde tanımlar. ARkit bir AR deneyimi oluşturma görevini basitleştirmek için cihaz hareket izleme, kamera ile sahne yakalama, gelişmiş sahne işleme ve ekran kolaylıkları işlemlerini birleştirir.

ARkit, iPhone ve iPad ile kamera görüntüsü tarafından sunulan sahneyi analiz etme, odadaki yatay ve dikey düzlemleri bulma ve nesneleri daha küçük özelliklerde izleme ve yerleştirme imkanını da sunmaktadır. Arkit ayrıca, bir sahnede mevcut olan toplam ışık miktarını tahmin etmek için kamera sensörünü kullanarak doğru miktarda ışığı sanal nesnelere uygulayabilir.

Ayrıca, ARKit 1.5 şimdi işaretler, posterler ve sanat eserleri gibi düz resimleri tanıyabilir ve bunları AR içeriğini tetiklemek için kullanabilir.

4. Banka ve İşletmelerle “Business Chat” uygulaması ile iletişime geçme 

Apple iMessage tarafından geliştirilem Business Chat ile, bir servis temsilcisiyle görüşme yapmak, randevu almak veya Mesajlar uygulamasında. Apple Pay’i kullanarak alışveriş yapmak çok kolay. Ayrıca Business Chat, kullanıcının iletişim bilgilerini işletmelerle paylaşmaz ve kullanıcılara istedikleri zaman sohbet etmeyi durdurma olanağı verir. Şimdilik bir çok işletme ile anlaşmış durumda. Ancak, bu özellik Türkiye’ye ne zaman gelir bilinmiyor.

5. Sağlığınızı kolaylıkla takip edebilme

Apple‘ın yeni Sağlık Kayıtları özelliği, kişiye ait tıbbi kayıtlarını tutabilmesine olanak sağlar. Bu, hangi doktor, klinik veya hastaneyi seçerseniz seçin, tek bir kayıtta güvenli bir şekilde tüm tıbbi kayıtlarınıza kolayca erişebilmenin bir yolu.

Peki, kullanıcılar işletim sistemlerini nasıl güncelleyecek ?

iOS telefonlarıda Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme seçeneği ile telefonlarının işletim sistemlerini güncelleyebilirler.iOS 11 3, Apple'ın iphone ve ipad için geliştirdiği son işletim sistemi.  Geçtiğimiz günlerde Apple, iOS 11 3 son güncellemesi ile gelen yenilikleri kendi resmi sitesinde yayınladı.