iOS 11.1 ile 59 yeni emoji geliyor

Ekran Resmi 2017 10 06 12.22.24

Apple’ın önümüzdeki hafta beta sürecine sokacağı iOS 11.1 ile 59 yeni emojinin geleceği ortaya çıktı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Teknolojinin gelişmesi, değişmez dediğimiz birçok alışkanlığın değişmesine yol açtı. Bunlardan en popüler olanı ise hiç şüphesiz mesajlaşma alışkanlıklarımız. Artık birbirleriyle SMS yolu ile haberleşenlerin sayısı yok denecek kadar azalmış durumda. Keza insanlar artık Whatsapp, Facebook ya da Instagram üzerinden birbirleriyle iletişim kuruyorlar.

Mesajlaşma alışkanlığımızın değişmesi, emoji denilen yeni bir kültürle de kaynaşmamıza neden oldu. Aslında emojileri eskiden MSN Messenger üzerinde de kullanıyorduk. O yüzden MSN kullanan neslin, emojilere pek de yabancı olmadığını söyleyebiliriz.

Apple, iPhone X modeli ile birlikte emoji kültüründeki çıtayı bir üst seviyeye çıkarmaya hazırlanıyor. Artık TrueDepth özellikli kamera sayesinde kendi jest ve mimiklerimizi emojilere aktarmamız da mümkün.

Yine de iPhone X’im yok diye üzülmeyin. Zira Apple diğer iPhone kullanıcılarını da düşünmüş. Önümüzdeki hafta beta sürecine girecek olan iOS 11.1 ile tam 59 yeni emoji daha gelecek. Elbette bu emojiler Apple’ın kendi uygulaması olan iMessage üzerinden kullanılabilir olacak.

iOS 11.1 ile gelen yeni emojilere dilerseniz buradan göz atabilirsiniz. Bu yeni emojilerle birlikte iOS 11.1 daha keyifli bir hal alacak.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Apple beta sürecinde bir aksilik yaşanmaması halinde, iOS 11.1’i hızlı bir şekilde yayınlayacağını belirtmişti.