iOS 16’yı kaç kişi indirdi?

iOS 15 sürümünün

Apple tarafından birkaç gün önce servis edilen iOS 16 sürümü son derece iyi bir indirilme oranı yakalasa da, tüm bu hızına rağmen yine de iOS 14 sürümünü geçmeyi başaramadı.

iOS 16’yı kaç kişi indirdi? Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde desteklenen iPhone kullanıcıları için servis edilen iOS 16 sürümü, ilk gün indirilme oranları ile bir önceki versiyon olan iOS 15’i geride bıraktı.

iOS 16 özellikleri

Resmi olmayan rakamlara göre, iOS 16 sürümü birinci günde tüm desteklenen iPhone modellerinin %6,7’si tarafından indirilirken, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen iOS 15 ise %6,4’de kalmıştı. Öbür yandan ilk iki gün verilerine baktığımız zaman, iOS 16 ile iOS 15 sürümü arasındaki farkın açıldığını görüyoruz.

iOS 16, kilit ekranına büyük güncellemeler getiriyor

iOS 16’yı kaç kişi indirdi?

Öyle ki iOS 16 ikinci günün sonunda %10,4’lük indirme oranına ulaşırken, iOS 15’de bu oran %8,2 seviyesindeydi. Ancak söz konusu liderlik olduğunda iOS 16 bile iOS 14’ün eline su dökmeyi başaramadı. Buna göre iOS 14, kullanıma sunulduğu ilk gün %9,2 gibi inanılmaz düzeyde indirilme oranına ulaşmıştı. İkinci günün sonuna geldiğimizde ise, tüm iPhone kullanıcılarının %14,6’sı çoktan iOS 14’e geçmişti bile.

Adsiz 5

Tabi ki iOS 14’ün bu kadar hızlı benimsenmesinin temel sebebi, Android’de çok uzun zamandır var olan ancak iPhone kullanıcılarının adeta yollarını gözlediği widget yapısının iOS işletim sistemindeki yerini almış olmasıydı. Bakalım bir sonraki baraj olan ilk 10 gün verilerinde durumlar nasıl değişecek?

Netflix İyilik ve Kötülük Okulu için ilk fragmanı yayınladı