iOS 16 pil yüzdesi özelliği bu modellere gelmedi!

iOS 16.5

Amerikalı teknoloji devi Apple, her ne kadar ilk başta pil yüzdesi özelliğini çok kısıtlı sayıda model için getireceğini duyurmuş olsa da, son güncellemeyle birlikte bu özelliği alacak telefonların sayısı arttı.

iOS 16 pil yüzdesi özelliği bu modellere gelmedi! Apple, uzun bir süredir pil göstergesi özelliği ile gündeme geliyordu. Hatırlanacağı üzere Amerikalı teknoloji devi, hemen hemen bütün akıllı telefonlarda bulunan bu özelliği, kendi modellerinde de kullanıcıların beğenisine sunuyordu. Ancak iPhone X modelinin ortaya çıkmasıyla birlikte, çentik ekran teknolojisine geçen Amerikalı teknoloji devi ekranın üst kısmına pil yüzdesi özelliğini sığdıramamış ve bu özelliğe artık telefonlarında yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Apple iOS 16 güncellemesini kullanıma sundu

Bununla birlikte aradan geçen 3 senenin ardından, kullanıcılarının taleplerine daha fazla duyarsız kalamayan Apple, iOS 16 sürümüyle birlikte bu özelliği geri getirmeye karar verdi. Ancak yine de bu özelliğin birçok modelden esirgendiğini de hatırlatalım. Örneğin iPhone X modeli bu özelliği alamayan modeller arasında yer alıyordu. Peki öyle mi oldu? Hayır.

iOS 16 beta, pil yüzdesi simgesini geri getirecek!

iOS 16 pil yüzdesi özelliği bu modellere gelmedi!

iOS 16 güncellemesinin servis edilmesiyle birlikte, Apple’ın ilk açıkladığı listede olmayan başta iPhone X olmak üzere pek çok modelin pil göstergesi özelliğini aldığı anlaşıldı. Bununla birlikte gelen son bilgilere göre iPhone SE, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 Mini ve iPhone 13 Mini modelleri bu özelliği almadılar ve muhtemelen de hiçbir zaman alamayacaklar.

Apple Pay nihayet iOS 16'ya beklenen özelliği sundu

Peki Apple’ın bu 5 modeli oyun dışı bırakmasının özel bir nedeni var mı? Tabi ki Amerikalı teknoloji devinin bu konuda bir açıklaması yok ancak ilerleyen günlerde farklı kaynaklarda yeni bilgiler edinmemiz kuvvetle muhtemel.

Oppo Find X6 Pro özellikleri sızdırıldı