Yeni Huawei MateBook X Pro laptop: Cesur ve güzel!

DCVNG

#İŞBİRLİĞİ

Huawei’nin dizüstü PC pazarına yönelik hamleleri sürüyor. Çinli firma, yakın zamanda Intel Evo sertifikalı, profesyonellere yönelik yeni laptopunu görücüye çıkardı. MateBook X Pro, ufak boyutları sayesinde kolaylıkla taşınabilen, güçlü teknik özellikleri sayesinde de iş süreçlerinizde size güç katabilen bir ürün.

Huawei MateBook X Pro laptop, uzay grisi ve mürekkep mavisi olmak üzere 2 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Bizim deneyimlediğimiz ürün, mürekkep mavisi renkteydi.

Cihaz, magnezyum gövdeye sahip ve oldukça hafif.1.5 kilodan daha hafif olan ve 15.5mm kalınlık detayı sunabilen bilgisayar, elinizde taşırken sağlam bir his uyandırıyor ve kolay kaymaz bir yapıda.

Ürünümüz, tuşları genellikle büyük tasarlanan Türkçe klavye ile geliyor. Bu tuşlar, alttan kademeli aydınlatma sistemine de sahip. Dokunmatik pad’e baktığımızda, büyük tasarlandığını ve çoğu laptop’takilere kıyasla daha fazla özellik sunduğunu söyleyebiliriz. Örneğin…

Dokunmatik yüzeye tek parmakla 2 kez tıklayarak ekran görüntüsü alabilir, 2 parmakla 2 kez tıklayarak ekran video kaydı başlatabilir, sol üst kısımdan aşağıya doğru inip çıkarak ekran parlaklığı, sağ üst kısımdan aşağıya doğru inip çıkarak da ses seviyesini değiştirebilirsiniz.

Yeni Huawei MateBook X Pro laptop: Cesur ve güzel!

720p kamera, sanal arka plan desteğiyle çalışıyor

Ekranın üst kısmında 720p değerde kamera konumlandırılmış. Bu kamera, sizi takip ederek görüntüyü en verimli noktaya taşıyabiliyor. Yine Huawei’nin geliştirdiği ses sistemi ve mevcut mikrofon sistemi sayesinde bir sorun yaşamıyorsunuz.

İsterseniz Huawei’nin yazılımsal olarak sunduğu sanal arka planları online toplantılarınız için kullanabilirsiniz. Bu, kullanımı kolay hale getiriyor. Çünkü o an odanız dağınık olabilir ya da özel ortamınızı başkalarına göstermek istemiyor olabilirsiniz. İşte bu gibi çözümler gerçekten çok faydalı.

Dokunmatik ekran faktörü, mouse ihtiyacını büyük ölçüde ortadan kaldırıyor

2022 model MateBook X Pro, dokunmatik özellikli, zengin renkler sunabilen ve 3:2 görüntüleme detayı mevcut bir ekranla geliyor. Böylece aynı anda ekranda üst ve alt kısımların katkısıyla daha fazla detay görebiliyorsunuz.

3120×2080 çözünürlük ve 90Hz tazeleme değeri sunabilen ekran, işlerinizden fırsat kalan anlarda, dizi ve film gibi içerikleri tüketmenize de yardımcı.

Renk sıcaklığını ve ekran parlaklığını ortam koşullarına göre otomatik ayarlayan Nature Tone ve Smart Brightness teknolojileri de kullanılabilirliği olumlu yönde etkiliyor.

Tabii ekran, doğru renkler sunabildiği gibi göz konforu modu sayesinde yoğun mesailerinizde dahi gözlerinizin yorulmaması için çaba gösteriyor.

Yeni Huawei MateBook X Pro laptop: Cesur ve güzel!

MateBook X Pro, 12. Nesil intel core i7 işlemciye sahip

Intel Evo sertifikası da bulunan bu laptop bilgisayar, profesyonellere yönelik, zorlu şartlarda dahi yüksek performans için gerekli olan güce sahip.

Windows 11 işletim sistemli PC’mizde 16GB RAM ve 1TB SSD mevcut. Böylelikle veri depolaması ve programların performanslı çalıştırılabilmesi tarafında bir sorunla karşılaşmıyorsunuz.

Tabii yoğun iş yükü, akıllara “aşırı ısınma oluşur mu” sorusunu da getiriyor. Dual shark fin fan sistemine sahip olan ürün, sizi bu sorundan kurtarıyor diyebiliriz. Akıllı sıcaklık kontrol sistemi sayesinde daha verimli çalışmaların önü açılıyor.

Bu arada, Süper Turbo çalışma moduna geçiş yaptığınızda, sistem bileşenleri o anki ihtiyaçlarınız doğrultusunda güç paylaşımı yapıyor ve o esnada hangi programla ilgileniyorsanız daha iyi çalışmasına yazılımsal destekle yardımcı oluyor.

90 W SuperCharge destekli pile sahip

90 W SuperCharge şarj cihazımız ufak boyutlarda. Bu sayede yanınızda da taşıyabilir, hızlı şarj desteği olan akıllı telefon ve tabletleri de şarj edebilirsiniz. Biz, deneyimlerimiz esnasında, tek şarj ile yaklaşık 9 saatlik ofis deneyimi gerçekleştirebildik. Bu süreçte Wi-Fi bağlantısının aktif olduğunu, ekran parlaklık seviyesinin %60 olduğunu ve PC’yle birlikte ek olarak bir mouse da kullandığımızı belirtelim.

Huawei MateBook X Pro, Wi-Fi 6E kablosuz bağlantı teknolojisine de sahip. Eğer uyumlu bir internet bağlantınız varsa, kablosuz olarak PC’nize yüksek boyutlu dosyaları kısa sürede indirebilir, 4K çözünürlüklü içeriklere hızlıca erişebilirsiniz.

Huawei MateBook X Pro 2022, şu an Huawei Türkiye’nin resmi websitesi üzerinden 45 bin lira fiyat etiketiyle bulunabiliyor. Ürün hakkında daha fazla detay için bu sayfaya göz atabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

>> Poco’dan üst seviye telefonlar: Poco F4 ve Poco X4 GT