iOS 16, iPhone’larda Face ID ayarlarını değiştirdi

iOS 16, iPhone'larda Face ID ayarlarını değiştirdi

Yenilenmiş bir kilit ekranı, yeniden tasarlanmış bildirimler ve gelişmiş bir Odak modu ile iOS 16, bu yılın sonlarında Apple’ın iPhone’una birçok kullanışlı yeni özellik getirmeyi vaat ediyor. İşte detaylar.

Apple WWDC etkinliğinde bir çok yenilikten söz etti. Yeni gelen özelliklerden biri de iOS 16 güncellemesi ile Face ID özelliğinin yatay olarak çalışabilmesi eklentisi olacak. iOS cihazlarınızda iPhone’unuz yatay olarak yönlendirilmiş olsa bile Face ID kullanabileceksiniz. Yaşam kalitesi iyileştirmesi, Apple’ın iOS 16 önizleme web sayfasında Vox Media ürün müdürü Parker Ortolani tarafından fark edildi.

iOS 16, iPhone'larda Face ID ayarlarını değiştirdi

The Verge’in de belirttiği gibi Apple, bir süredir iPad sahiplerinin Face ID’yi bu şekilde kullanmasına izin veriyor, yani bu tam olarak yeni bir özellik değil. Yine de özellik iPhone kullanıcılarının, özellikle Razer Kishi ve Backbone One gibi cihazları kullananların takdir edeceği değişikliklerden biri. Önizleme sayfasında şirket, özelliğin neredeyse tüm modellerle çalışacağını söylüyor. Face ID’nin yatay olarak çalışması devrimsel nitelikte bir özellik olmayacak ancak yine de Apple kullanıcıları için oldukça faydalı bir özellik olacak. Şirket aynı zamanda Face ID için maske ile çalışma güncellemesi de sunmuştu. Tüm bunlar kullanıcıların hayat kalitesini geliştirmek için sunulan ufak tefek ancak oldukça kıymetli güncellemeler diyebiliriz. WWDC’de duyurulan yeni yazılım güncellemesi iPhone cihazlar için bir çok yenilik getirecek.

Kripto para dolandırıcılığı milyar dolarlık pazar haline geldi