Apple Watch Series 8 bu yeni özellikle hayat kurtarabilir

a8

Apple kısa süre önce WWDC 2022 etkinliğini gerçekleştirdi ve burada yeni M2 destekli MacBook’ları duyurdu. Ancak programın öncesinde şirket, Watch Series 8 için muhtemelen hayat kurtarabilecek yeni bir özellik belli oldu.

WWDC etkinliği sırasında Cupertino merkezli dev, bir dizi yeni özellik getirecek olan yeni watchOS 9’u tanıttı. Bunlardan biri, AFib yükü tespiti için yeni bir biyo-izleme sensörü içeriyordu. Resmi notlara göre markanın en yeni Apple Watch Series 8 için kalp atışlarını izleyerek düzensiz ritmi tespit edebilecek. Bu düzensiz ritimler atriyal fibrilasyonun (AFib) göstergesi olabilir.

Apple Watch Series 8

Farkında olmayanlar için, kalbin alt ve üst odacıkları senkronize atmadığı zaman bir AFib oluşur. Böylece, bu yıl içinde piyasaya sürülmesi beklenen yeni Apple Watch Series 8, bir kişinin belirli bir süre boyunca ne sıklıkta atriyal fibrilasyon durumunda olduğunu izleyebilir. Özellikle MyHealthyApple, FDA’nın iPhone üreticisine atriyal fibrilasyon izleme özelliği için izin verdiğini bildirdi.

Watch Series 8 sevk edildiğinde bu özellik sayesinde hayat kurtarabilir. AFib, 65 yaş ve üstü nüfusun yüzde 9’unu ve 65 yaşın altındaki nüfusun yüzde 2’sini etkiler. Bununla birlikte, AFib’den etkilenen bazı kişilerde hiçbir semptom görülmez ve tedavi edilmezse kalp yetmezliği veya felç riskine yol açabilir.

Sony taşınabilir hoparlörlerini duyuruldu