iOS 16.1 özellikleri nihayet belli oldu

Adsiz 5

iPhone kullanıcılarının büyük bir merakla bekledikleri yeni iOS güncellemesine kavuşmalarına saatler kalmışken, iOS 16.1 ile ne gibi özelliklerin geleceği de netleşmiş oldu.

iOS 16.1 özellikleri nihayet belli oldu. Akıllı telefon dünyasının en önemli ismi konumunda olan iPhone, yeni işletim sistemini güncellemeye devam ediyor. iPhone kullanıcılarının Eylül ayı içerisinde kavuştukları iOS 16 sürümü, ilk haliyle bir fazla hata içerince, Amerikalı teknoloji devi Apple hemen art arda 3 ufak güncelleme servis etmiş ve son olarak iOS 16.0.3 sürümüyle yeni işletim sistemindeki kritik hataları en aza indirmişti.

iOS 16, iPhone'larda Face ID ayarlarını değiştirdi

Bununla birlikte henüz sistemin hatasız olduğunu söylemekten çok uzağız. Özellikle de iPhone 14 serisinin kullanım oranının artmasıyla birlikte, iOS 16’nın içerdiği yeni hatalar ortaya çıkabiliyor. İşte tam olarak bu sebeple iOS 16.1 güncellemesinin odak noktasında bir kez daha hataların düzeltilmesi ve sistemin daha stabil hale getirilmesi yer alıyor. Ancak yeni sürümün birçok yeni özelliği de beraberinde getirdiğini söylemeden geçmeyelim.

iOS 16, güvenlik düzeltmelerini otomatik olarak yükleyecek

iOS 16.1 özellikleri nihayet belli oldu

Gelen haberlere göre iOS 16.1 güncellemesi pek çok önemli yeniliği de beraberinde getirecek. Buna göre artık iCloud kullanıcıları kitaplıklarını aile üyeleri ve arkadaşlarıyla çok daha kolay bir şekilde paylaşabilecekler. Bunun yanında iPhone 14 Pro modellerinin en önemli özelliği olan Dinamik Ada’nın kullanım alanı da arttırılacak. Öyle ki iOS 16.1 sonrasında uygulamaların bu alan erişim yetkileri arttırılacak ve bu sayede örneğin maç sonuçlarında yaşanan gelişmeler Dinamik Ada’dan takip edilebilecek.

iOS 16, bazı web sitelerinde yenilikler sunacak

Yeni sürümün getirilerinden bir diğeri ise temiz enerji ile şarj imkanı olacak. Ancak bu özelliğin ilk etapta yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılabileceğini hatırlatalım. Apple yeni iOS sürümünü 24 Ekim Pazartesi günü kullanıcılarının beğenisine sunacak.

YouTube Premium da zamlandı