Apple iOS ve MacOS’te köklü değişikliklere gidecek

Ekran Resmi 2019 05 07 11.15.24

Apple bu yıl gerçekleşecek olan WWDC kapsamında önemli yeniliklere gidecek. iOS ve MacOS tarafında köklü değişikliklerin yapılacağı iddia ediliyor.

Apple’ın gerek akıllı telefon, gerek tablet, gerekse de PC pazarındaki en büyük avantajı kendi işletim sistemine sahip olması. Bu sayede Apple cihazları sektördeki rakiplerine oranla çok daha stabil bir çalışma performansına sahip.

Apple işletim sistemlerinde köklü değişikliğe gidiyor

Bilindiği üzere Apple’ın mobil işletim sistemi iOS yalnızca iPhone ve iPad modellerinde kullanılıyor. Aynı şekilde MacOS de sadece Apple’ın PC modellerinde karşımıza çıkıyor.

Fakat son dönemde her iki işletim sisteminin de kullanıcıların beklentilerin gerisinde kaldığı söylenebilir. Nitekim Apple bu beklentiler ışığında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Sızdırılan son bilgilere göre Cupretino merkezli şirket önümüzdeki WWDC etkinliğinde çok önemli duyurulara imza atacak. Bu duyuruların Apple imzalı işletim sistemlerinde önemli değişikliklere gebe olduğu iddia ediliyor.

Uzun bir süredir iOS uygulamalarının MacOS’te çalışacağı yönündeki söylentiler, sonunda gerçekleşiyor olabilir. Zira Apple’ın belli uygulamaları MacOS’te de çalıştırmak için harekete geçtiği söyleniyor.

Ayrıca iPhone kullanıcılarının merakla beklediği Dark Mode (Karanlık Mod) özelliğinin de WWDC etkinliğinde duyurulması bekleniyor.

iOS 13 ile gelecek yenilikler belli oldu