iOS 16 alacak iPhone cihazları belli oldu

iOS 16 güncellemesi

Apple tarafından geliştirilen iOS 16 alacak iPhone cihazları sonunda belli oldu. Her ne kadar şu sıralar iOS 15 üzerine yoğunlaşmış olsalar bile şirkette yeni işletim sistemi için çalışmalar devam ediyor. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Akıllı telefon alanında önemli bir fark yaratması beklenen iOS 16 alacak iPhone modelleri sonunda ortaya çıktı. Şirket bu yeni güncellemeyi getirirken bazı cihazların yaşlandığını düşünüyor. İşte tam da bu yaşlanan cihazlar için önemli bir karar alınacak. Apple bazı cihazlara iOS 16 işletim sistemini sunmayacak.

Ortaya çıkan son detaylara baktığımızda 7 Apple cihazı yeni sürümden faydalanamayacak. Sadece iOS değil aynı zamanda iPad yeni sürümleri de bazı cihazlara gelmeyecek. Bu konuda işlemci özellikleri baz alınacak. A9 ve A9X işlemcili iPhone modelleri ile A8 işlemcili iPad modelleri bu güncellemelerden yararlanamayacak.

iOS 16 alacak iPhone modelleri kesinleşiyor

Konu ile ilgili detaylara baktığımızda 2022 yılında gerçekleştirilecek etkinlikte iOS 16 beta sürümünün kullanıcılara dağıtılacağı kesin diyebiliriz. Fakat bu güncelleme tüm cihazlar için geçerli olmayacak. Mesela A10 işlemci bu noktada şart kılınacak diyebiliriz.

iOS 16 güncellemesi

Bu yeni işletim sistemi güncellemesini alamayacak olan cihazlar içerisinde iPhone 6s ve iPhone 6s+ yer alıyor. Ayrıca iPhone SE 2016 modelinin bu yeni işletim sisteminden yararlanma ihtimali neredeyse hiç yok. Yeni iOS alacak en düşük model iPhone 7. Onun yukarısındaki tüm iPhone akıllı telefon modelleri güncellemeyi alabilecek.

iPhone SE 3 yakında deneme üretimine girecek

iPadOS 16 alacak en düşük model iPad mini 6 olacak. Onun altında yer alan tablet modellerine bu yeni güncelleme gelmeyecek. Yukarısında yer alan cihazların ise tamamı güncelleme alabilecek. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.