Türkiye genelinde havaalanlarında koronavirüs test merkezleri açılıyor

Türkiye genelinde havaalanlarında koronavirüs test merkezleri açılıyor

Koronavirüs etkilerini en aza indirmek için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Alınan bir kararla ülkemizdeki havaalanlarında da test merkezleri olacak.

Koronavirüs etkisi tüm dünyada sürüyor. Yakın bir zamana kadar ülkemizdeki vaka sayılarında düşüşler vardı, ancak bazı kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte vakalarda tekrar artışın yaşanması endişeye yol açtı. Tabii bu sebeple yeni önlemler de arka arkaya alınıyor.

Sputnik Türkiye’de yer verilen haberde, yakın bir tarih itibarıyla ülkemizdeki yoğun havaalanları başta olmak üzere, tüm havaalanlarında kovid-19 test merkezleri kurulacak ve hizmet vermeye başlayacak. Bu sayede hem vatadaşların hem de turistlerin sağlık durumları hızlıca kontrol edilerek önlemler alınabilecek.

Türkiye genelinde havaalanlarında koronavirüs test merkezleri açılıyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs önlemleri bakımından Türkiye’nin Avrupa standartlarında en güvenli ülke olduğunu belirtirken, aynı zamanda Kovid-19 test merkezlerinin açılış tarihleri hakkında da bilgi verdi.

Buna göre koronavirüs test merkezleri yoğun havaalanlarında 1 Temmuz’a, diğer havaalanlarında da 15 Temmuz’a kadar açılarak hizmet vermeye başlayacak.

Huawei MatePad T8 tablet inceleme

Huawei MatePad T8 tablet incelemesiyle karşınızdayız. Son dönemde tablet kullanımlarında yine bir artış söz konusu ve Huawei de pazarın iddialı isimlerinden.

Huaei MatePad T8 tablet, adından da anlaşılacağı üzere 8 inç ekrana sahip bir tablet. Aslında akıllı telefon ekranlarının da büyümesi sebebiyle son yıllarda tabletlere olan ilgide düşüşler vardı. Lakin koronavirüs süreci ve insanların evlerinde daha fazla vakit geçirir hale gelmesi, tabletlerin de popülaritesini tekrar yükseltti. Huawei de ekonomik modeli MatePad T8’i satışa sundu.

Huawei MatePad T8 tabletin iki versiyonu bulunuyor. 2GB RAM ve 16GB dahili depolamaya sahip versiyonu 999 TL, 2GB RAM ve 32GB dahili depolamaya sahip versiyonu da 1099 TL fiyat etiketleriyle satışta. Biz, test için 32GB dahili depolamaya sahip versiyonu kullandık.

8.55mm kalınlıktaki tablet, 315 gram ağırlıkta. Ürün, ister otururken isterken de yatarken kullanıma uygun yapıda. İster dik kullanın, isterseniz de yatay olarak. Yanlardan yumuşatılmış köşeleri, konforlu bir kullanıma imkân sunuyor. Ancak arka yüzeyin kaygan olduğunu ve dikkatli olmanız gerektiğini belirtelim.