Instagram, işletmelere ve içerik oluşturuculara yeni özellik sunuyor

Instagram, işletmelere ve içerik oluşturuculara yeni özellik sunuyor

Instagram, uygulama içi gönderi planlayıcısını kullanıma sunuyor. Böylece belirli kullanıcılara Meta’nın İçerik Stüdyosu’nu veya üçüncü taraf hizmetlerini kullanmak zorunda kalmadan gönderilerini önceden planlamalarına olanak tanınacak. İşte detaylar.

Meta’ya ait fotoğraf ve video paylaşım platformu, işletmelere ve içerik oluşturuculara, uygulama içinde 75 güne kadar Reelsları, fotoğrafları ve karuselleri planlama gücü veriyor. Instagram, bu daha geniş (ancak yine de sınırlı) sürümden önce, özelliği geçtiğimiz birkaç hafta içinde test etti ve küresel topluluğunun küçük bir yüzdesini araca erişim sağladı.

Instagram, işletmelere ve içerik oluşturuculara yeni özellik sunuyor

Özelliğe erişmek için, uygun kullanıcıların gönderilerini oluşturduktan sonra takipçileriyle paylaşmadan önce “Gelişmiş Ayarlar”a gitmeleri gerekecek. Oradan, “Bu gönderiyi planla” seçeneğine geçebilir ve yayınlanmasını istedikleri saat ve tarihi seçebilirler. Ardından, oluşturdukları gönderiye geri dönmeleri ve “Planla”yı tıklamaları gerekir. Zamanlanmış İçerik” bölümünde planlanmış gönderiler görülebiliyor. İşlem belki daha basit olabilir, ancak özellik, daha sorunsuz bir deneyim için ayrı İçerik Stüdyosu web sitesini veya uygulamasını kullanma ihtiyacını ortadan kaldıracak.

Özelliğin sıradan kullanıcılar için mevcut olup olmayacağı henüz görülmedi. Instagram tam bir sunum hakkında hiçbir şeyden bahsetmedi. Uygulama içi zamanlayıcısını açıklayan aynı gönderide Instagram, özelliği duyurdu. İçerik oluşturucular, başka bir içerik oluşturucuyla işbirliği yapmak ve anketler ve testler ile etkileşimli Reels oluşturmak gibi belirli eylemler gerçekleştirerek bunların kilidini açabilir. Şirketin amacı daha fazla içerik oluşturucuyu kendine çekmek.

Netflix, bir Stranger Things VR oyununun geleceğini doğruladı