Instagram yeni özelliğini sundu

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

Instagram son dönemlerde diğer sosyal medya platformlarına fark atacak özelliklerini hızlandırmaya başladı. Bu kapsamda yeni bir özellik daha geldi. İşte tüm detaylar.

Instagram, kullanıcıların kendi fotoğraflarından ve bazı durumlarda diğer kullanıcıların fotoğraflarından özel çıkartmalar oluşturmasına ve bunları Reels veya Stories’e yerleştirmesine olanak tanıyan bir çıkartma oluşturma özelliğini test ediyor. Meta son zamanlarda yapay zeka tarafından oluşturulan çıkartmalar üzerinde çalışıyor olsa da, bu araç çok daha basit bir deneyim sunacak. Çıkartma oluşturma özelliği ile yalnızca bir fotoğrafın konusunu seçip arka planı kaldıracak ve diğer içeriğin üzerine yerleştirilebilecek serbest bir çıkartma oluşturabileceksiniz. Sosyal medya platformları arasındaki rekabet artık çok ciddi olduğu için her özellik bir anlam ifade ediyor diyebiliriz.

Instagram yeni özelliğini sundu

Adam Mosseri, yayın kanalında paylaştığı videoda sistemin nasıl çalışacağına dair kısa bir gösterim yaptı. Ayrıca kullanıcıların, telefonlarına kayıtlı fotoğraflardan çıkartmalar oluşturmanın yanı sıra, bunları “Instagram’da gördüğünüz uygun görsellerden” de yapabileceklerini söyledi. Mosseri bu konuda daha fazla ayrıntı paylaşmadı ancak kullanıcıların fotoğraflarını etiketlenebilir hale getirebileceklerini öne sürüyor.

Bu özellik hala sadece bir test ve tüm kullanıcılara sunulmadı, bu yüzden zamanla gerçekte neye benzeyeceğini göreceğiz. Platform geçen hafta, gönderilerinin altındaki yorumlar bölümünde görünecek yeni bir anket özelliğini de test etmeye başladı. Ancak bu özelliğin de tüm kullanıcılara gelmesi zaman alacak.

Twitch, rakip yayın platformları ile eş zamanlı yayın yapılmasına izin verecek