Twitter rakibi Threads güçlü bir başlangıç yaptı

Meta Threads şimdiden beğeni topladı

Twitter zor günler geçiriyor, platform artık eskisi kadar güçlü değil. Bunu fırsat bilen Meta da Threads uygulamasını sundu. İşte tüm detaylar.

Meta’nın Twitter uygulamasına meydan okumak için sunduğu metin tabanlı uygulaması olan Threads artık resmi. Mark Zuckerberg, yeni hizmeti bu hafta başlarında uygulama mağazalarında 6 Temmuz lansman tarihinden bir gün önce duyurdu. Meta, yeni hizmeti tüm dünyada kullanıma sunmaya başladı, ancak şirket olası düzenleyici kaygıları giderene kadar Avrupa Birliği içinde kullanılamayacak.

Twitter rakibi Threads güçlü bir başlangıç yaptı

Twitter rakibini duyuran bir blog gönderisinde şirket, Threads’i, kullanıcıların Instagram kimlik bilgilerine dayanan bir hizmet olarak tanıttı. Yani Instagram üzerinden bilgileriniz kolayca alarak yeni platforma geçebilirsiniz. Şimdilik, Threads kullanıcıları uygulamaya ve web sitesine mevcut Instagram hesaplarıyla giriş yapıyor. Şirket, mevcut kullanıcı adlarını ve doğrulama durumunu Threads’e “taşıyacak”, ancak kullanıcılar profillerini daha fazla özelleştirme seçeneğine sahip olacak.

Instagram’da olduğu gibi şirket, insanların takip edecekleri yeni hesaplar keşfetmelerine yardımcı olmak için büyük ölçüde önerilere güvenecek.

Hizmetin kendisi Twitter’a oldukça benziyor, ancak tasarımı Instagram kullanıcılarına tanıdık gelecek. 500 karaktere kadar metin gönderilerini ve beş dakikaya kadar fotoğraf ve videoları destekliyor. Konular, retweet versiyonu olan yeniden gönderileri ve alıntı gönderilerini de destekleyecektir. Kullanıcılar ayrıca yanıtlarını sınırlayabilir, diğer kullanıcıları engelleyebilir ve bildirebilir. Ayrıca Konular’daki gönderiler, daha fazla görünürlük için kullanıcıların Instagram Hikayesinde kolayca paylaşılabilir.

Diablo 4 reklamını ‘karantinayı hatırlatıyor’ diyerek şikayet etti!