Instagram’a iki yeni özellik geldi!

instagram'ın kurucuları

Sosyal medya devi Instagram yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Şimdi de Yakın Arkadaşlar Listesi özelliği kullanıma sunuldu. Peki, Yakın Arkadaşlar Listesi ne işe yarıyor? İşte detaylar!

Facebook’un bünyesinde yer alan Instagram yeni özellikler ile kullanıcıları platformuna bağlamaya devam ediyor. Kasım ayının başlarında Direkt Mesaj üzerinden 6 kişiye kadar görüntülü sohbet etme imkanı sunan uygulama şimdi de Yakın Arkadaşlar Listesi ile karşımıza çıktı.

Instagram’a iki yeni özellik!

iOS için sunulan Yakın Arkadaşlar Listesi özelliği, platformu daha efektif bir şekilde kullanmanızı sağlıyor. Yakın Arkadaşlar Listesi özelliği ile; yakın arkadaşlar listesi oluşturup hikayelerinizi bu kişilerle paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızı listeye eklemek için profilinize gidip Yakın Arkadaşlar’a dokunmanız yeterli olacaktır.

Tumblr yetişkin içeriklerin tamamını siliyor!

Güncelleme ile ayrıca uzun bir süredir beklenen Erişilebilirlik Geliştirmeleri özelliği ekleniyor. Görme bozukluğu olan kişiler için geliştirilen Erişilebilirlik Geliştirmeleri, uygulamanın daha kolay kullanılmasını sağlıyor.

instagram

Bu özellik ile ekran okuyucuları kullananlar için akış, keşfet ve profildeki fotoğraflara otomatik alternatif metin ekleniyor. Ayrıca bu fotoğraflara özelleştirilmiş alternatif metinler de ekleyebilirsiniz. Bu yeni özellikleri kullanmak için uygulamayı güncellemeniz yeterli olacaktır.