Instagram Lite için yolun sonu göründü

Instagram web sürümü canlı yayın

Facebook, Instagram Lite için fiş çekme kararı verdi. Yine de bu, her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Çalışmalar devam edecek.

Instagram Lite uygulaması, bundan 2 sene evvel Facebook tarafından Kenya, Peru, Meksika ve Filipinler gibi ülkelerde kullanıma sunulmuştu. Az veri tüketimini hedefleyen, bu sayede de daha fazla kullanıcıya erişmeyi hedefleyen uygulama, an itibarıyla yolun sonuna geldi. Facebook, bu uygulamanın kapsamını genişletip daha fazla ülkede destek sunmak yerine, uygulamanın fişini çekmeye karar verdi.

Instagram Lite’a giriş yapmaya çalışan kullanıcılar, “Bu uygulama artık desteklenmiyor. İsterseniz Instagram’ın güncel versiyonunu kullanmaya başlayabilirsiniz” uyarısıyla karşılaşıyor. Eh, haliyle normal uygulama da Lite’a kıyasla daha fazla veri tüketimi gerçekleştiriyor.

asdfsa

Yetkililer yaptıkları kısa açıklamada, Instagram Lite sürümüyle ilgili çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirtirken, insanların arkadaşları ve sevdikleri şeylerle bağlantıda kalabilmesi için isterlerse standart Instagram uygulamasını indirebileceklerini ekliyor.

Kim bilir, bakarsınız yakın zamanda yeni bir Instagram Lite sürümüyle karşılaşırız. Bu arada, Facebook’un da daha az veri tüketen bir “Lite” versiyonu bulunuyor. Yakında onunla da ilgili bir açıklama gelirse şaşırmayın.

İlk olarak yaklaşık 10 sene önce, 6 Ekim 2010 itibarıyla yayın hayatına başlayan Instagram, kısa sürede popüler bir fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu halini almıştı. Sonrasında diğer şirketlerin de dikkatlerini üzerine toplamış ve Nisan 2012 itibarıyla tam 1 milyar dolar karşılığında Facebook bünyesine dahil olmuştu.

Oppo Find X2 inceleme! 120 Hz ekran ile sen ne yaptın öyle!