Instagram, TikTok ile yarışmak için Reels sürelerini uzatıyor

Instagram TikTok

TikTok ile yarışabilmek için önemli değişiklikler yapmaya devam eden Meta, şimdi de Instagram’daki Reels videolarının süresini uzatıyor.

TikTok’un kısa videolarla yakaladığı büyük başarının ardından kendi sosyal medya platformları Instagram ve Facebook’u TikTok’a benzetmek için harekete geçen Meta, bu amaç doğrultusunda pek çok değişiklik yaptı. Bu sosyal medya platformlarında yapılan en önemli değişikliklerden biri de Reels videolarının ön plana çıkarılması oldu. Nitekim bu strateji işe de yaradı. Bugün Instagram kullanıcıları uygulamada geçirdikleri sürenin büyük bir bölümünü Reels videoları izleyerek geçiriyor.

TikTok’un yolundan giderek Reels’ları ön plana çıkaran ve bu stratejisiyle başarı yakalayan Meta, TikTok ile yarışabilmek için önemli değişiklikler yapmaya devam ediyor. Şirketin bir sonraki kayda değer değişikliği ise Reels sürelerini uzatmak olacak gibi görünüyor.

Instagram Reels

Şu anda Instagram’da Reels videoları için belirlenen maksimum uzunluk 3 dakika. Ancak Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan yeni bir ekran görüntüsü Meta’nın 10 dakikalık Reels videolarını test etmeye başladığını gösteriyor. Meta henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da bu özelliğin şimdiden test edilmeye başlanmış olması, uzun süreli Reels’ların çok yakında platforma eklenebileceğini gösteriyor.

Meta bu hamlesiyle Reels sürelerini TikTok’un uzun videolarına yaklaştırmayı hedefliyor. Bildiğiniz gibi TikTok’ta kullanıcılar 10 dakikalık videolar kaydedebiliyor. Hatta paralı abonelerde bu süre 20 dakikaya kadar çıkıyor. Her ne kadar TikTok’u asıl taşıyan daha kısa süreli videoları olsa da isteyen içerik üreticilerine uzun videolar yapma imkanı tanıması, TikTok’u içerik üreticileri için de daha cazip kılıyor. Bu yüzden Meta’nın TikTok ile arayı kapatmak için böyle bir değişiklik yapması yerinde bir hamle olabilir.

Google Pixel 8’in çıkış tarihi resmen açıklandı